Egy frissen felújított fahíd ível át azon a csonakázótavon Máriapócson, amelynek medrében egy cseppnyi víz sincs. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a beruházás helyszínén járt. Más érdekességekre is bukkant a különleges csónakázótónál.

Kiakadt a politikus

Egy órával ezelőtt több fotó kíséretében tett közzé egy bejegyzést a közösségi oldalán Hadházy Ákos független országygyűlési képvsielő. „Újabb hungarikum EU-s projekt: VÍZ NÉLKÜLI CSÓNAKÁZÓTÓ FRISSEN ELKÉSZÜLT TURISZTIKAI FEJLESZTÉSE Máriapócson” – kezdte posztját a politikus. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Milliókba kerültek a fejlesztések

A képviselő lefényképezte azt a táblát is, amelyen az áll, hogy több mint 1,8 milliárd forintos támogatást kapott “A Nyírség turisztikai kínálatának integrált fejlesztése” program. Ebből 20 millió forintot költöttek a szóban forgó csónakázótó környéki fejlesztésekre.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ezekről a fejlesztésekről van szó

Két korábban is létező fahíd járófelületének deszkáti, valamint korlátjait cserélték ki a közelmúltban. Átadtak egy 15 négyzetméteres, napelemes illemhelyiséget is. Ezen felül van még egy érdekesség.

Az átadott parkoló kapcsán van egy bökkenő

A fejlesztés részeként készült egy akadálymentes parkoló. A politikus szerint ezt nehezen lehet értelmezni, lévén, hogy a területet egy földúton keresztül lehet megközelíteni. Kérdés persze az is, hogy hányan kíváncsiak egy víz nélküli csónakázótóra.

Kiderült, hová lett a víz

A vízutánpótlás hiánya valamint a lecsökkent talajvízszint együtt járultak hozzá ahhoz, hogy ne legyen víz a tó medrében. Egy ideig mesterségesen megoldották a csónakázótó vízutánpótlását. A szomszédos, vízutánpótlással rendelkező tóból elektromos szivattyúval szivattyúzták át a vizet a mostanra már száraz mederrel rendelkező csónakázótóba.

Ezért hagytak fel a szivattyúzással

Az áram az utóbbi időben jelentős mértékben drágult. Éves szinten a szivattyúzás 6 millió forintba került volna 700 ezer forint helyett. A tavat üzemeltető vállalkozó ennek következtében felmondta a szerződést.

Ezek is érdekelhetnek!

Kiszáradt a tó

Miután a tó mesterséges vízutánpótlása is megszűnt, így ki is száradt. Ekkorra már azonban megkapta a falu az uniós pénzt. Hadházy Ákos velősen summázta, mi történt ezután: …”így nem volt mit tenni, „ha már megnyerték a pénzt, akkor el kell költeni” alapon megcsinálták kb. egymillió forint/nm áron a napelemes budit” – írta a politikus.

Hadházy Ákos képei a víz nélküli csónakázótóról

Hasonlít az eset a lombkorona nélküli lombkoronasétányhoz

Nemrég még egy olyan hazai lombkoronasétányról keringtek képek az interneten, amelynek a közelében egy fa sem volt. Budapest 2. kerületének polgármestere előállt egy ötlettel, hogyan lehetne hasznosítani az értelmetlennek tűnő építményt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Facebook/Hadházy Ákos