40 évig titkolta Moldova György, hogy született egy házasságon kívüli gyermeke. Az író özvegye szerint Moldova egy futó kalandba keveredett az egykori filmgyárban, majd később szembesítették azzal, hogy ebből a kalandból lett egy fiúgyerek. Az apa és fia között semmilyen kapcsolat nem volt, ennek ellenére az író tartásdíjat fizetett.

Eltitkolt Moldova-gyerek

Óriási titkot árult el Moldova György özvegye. Palotás Katalin azt állítja, hogy egykori férjének volt egy eltitkolt gyermeke. Az írónak egy korábbi futó kalandjából született egy fia, aki ma már 40 éves.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Nem tartották a kapcsolatot

„Nem tartották a kapcsolatot, és szerencsére az apjára egyébként nagyon is hasonlító fiú nem zaklatta, nem kereste. Egy kalandból született, az anyja a filmgyárban volt annak idején amolyan vetkőzőművész, és Gyuri elcsábította. Amikor később szembesítették vele, hogy nem kívánt gyermeke született, üvöltve mondta: kikérem magamnak! De korrekt ember révén fizette, amit kellett, amit illet. Sokszor én vittem a postára a csekket” – mondta a Blikknek Moldova György özvegye.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Régi-új szerelem

Moldova György, négy évvel felesége halála után, 2021 decemberében újra megnősült. Feleségül vette irodalmi szerkesztőjét, Palotás Katalint. Katalin és az író egyébként már 20 éve ismerték egymást, az egymás iránti vonzalmuk is azóta tartott.

20 évig vágyott rá

 „Amikor több mint húsz évvel ezelőtt bemutattak minket egymásnak Gyurival, azt gondoltam, ő az a férfi, aki hozzám tartozik, aki a társam lehet. Naiv gondolat volt, ő szerette a feleségét és ragaszkodott hozzá. Mégis…valahogy a közös munka során egészen közel kerültünk egymáshoz. Vártuk, hogy találkozhassunk, vártuk, hogy a másik szemébe nézhessünk. Gyuri tisztességes ember, megmondta, nem hagyja ott a családját” – mondta korábban Palotás Katalin.

Tavaly házasodtak össze

Katalin Szegeden élt, de szerelme miatt Budapestre költözött. Esküvőjük, Moldova György budai otthonában volt, házhoz jött az anyakönyvvezető. Ám boldogságuk nem tartott sokáig, idén júniusban, 89 éves korában meghalt az író.

Júniusban meghalt az író

Moldova György halála után Katalin azt mesélte, hogy az író 9 napig otthonában feküdt, súlyos betegen. Az orvos azonnal közölte, hogy reménytelen az állapota, ezért az asszony azt szerette volna, ha ő van mellette férje utolsó időszakában. Ő fogta a kezét, amikor Moldova György végleg megpihent.

Az utolsó Moldova-könyv

Az író halála után Katalin nem járult hozzá, hogy megjelenjen az utolsó Moldova-könyv. Most azonban már másképp gondolja. „Nem akartam, hogy ország-világ rólunk, a mi kapcsolatunkról, a mi érzelmeinkről olvasson. Akkor kijelentettem, hogy ez a regény a fiókban marad az idők végezetéig. Ám meggyőztek, s egyre inkább úgy gondoltam, mégis meg kell jelennie ennek a műnek. Tartozom ennyivel Gyurinak, akit mindennél jobban szerettem és szeretek a mai napig”.

Moldova-örökség

Katalin, férje halála után visszaköltözött Szegedre. Azt mondja, semmit nem vitt el magával a férje holmijai közül és nem is örökölt semmit az író után. A teljes örökség Moldova György első házasságából született két lányé lett.

Négyfelé oszlik a bevétel

Palotás Katalin azt mondta, a legutolsó Moldova-regény bevétele azonban négyfelé oszlik. Részesül belőle Katalin, Moldova György két lánya és az eddig eltitkolt fiú is. Az özvegy erről Moldova György első házasságából született gyermekeivel egyezett meg.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.