Tavaly decemberben agydaganatot diagnosztizáltak a mindössze 7 esztendős kisfiúnál. Kovács Milán egyike a két gyermeket nevelő Érmihályfalván élő családnak. Még öt kemoterápiás kezelés vár a fiúra.

Először azt hitték, múló rosszullétről van szó

Amikor Milán rosszul lett az iskolában, azt hitték, hogy csak egy vírusfertőzésről van szó. A gyermek hányt, de ekkor a szülei még nem sejtették, mekkora a baj. A vizsgálatok azonban kimutatták, hogy a gyermeknek agydaganata van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Decemberben diagnosztizálták a kórt

A halálos kórt még tavaly decemberben mutatták ki. Már januárban meg is műtötték, de hamar kiderült, hogy áttétes a daganat. A kisfiú agyából kiműtötték, de elérte a gerincét, így Milánnak további kezelésekre van szüksége.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rengeteg kezelésen van már túl a fiú

A kisgyermek gerincében lévő daganatot zsugorítani kellett. A fiú már 30 sugárkezelésen és 3 kemoterápián van túl. A sugárkezeléstől kihullott a haja, de bátran viselte a megpróbáltatásokat Milán.

Most következnek a végső kezelések

A fiú anyja kedvetlen, ugyanakkor nem sír. Most készülnek a végső kezelésekre. Még további 5 kemoterápia vár a gyermekre, akit szeptember elején újból megműtöttek.

Sok pénzt emésztenek fel az utazások

A gyermek anyja, Tímea a férjével él a romániai Bihar megye nyugati részén található településen, közel a határhoz. Minden kemoterápiás kezeléshez nyolc órát kell utazni, négyet oda és négyet haza. Bár a kezelések nem kerülnek pénzbe, az utazások ára viszont jelentősen megterheli a családi kasszát.

Gyűjtés indult a család számára

Az útiköltségek fedezése nehezen megy a család számára. Éppen ezért gyűjtést indítottak, így aki szeretné, támogatni tudja Kovács Milánt. A Bors oldalán megtalálható, hová lehet utalni a felajánlott összeget.

Ezek is érdekelhetnek!

Nem adja fel a család

Tímea elmondta, hogy erősek, a családanya igyekszik tartani a lelket a családban. A rokonaik igyekeznek segíteni őket. “Nem adhatjuk fel, erősnek kell lennünk” – mondta.

Ezt reméli Milán édesanyja

A kisfiú most is kórházban van, vele van az édesanyja is. Tímea abban bízik, hogy a fia le fogja győzni a gyilkos kórt, és fel fog épülni.

Reviczky Gábor is küzd a rákkal

Az év elején prosztatarákot diagnosztizáltak az ismert színésznél, ami miatt műteni is kellett. Szervezetében áttétek alakultak ki, jelenleg nyirokmirigyrákkal küzd. Színházi szerepeket mostan állapotában nem tud vállalni, forgatásokon ugyanakkor részt vesz de nagyon hamar elfárad. Úgy véli, a kemoterápiától ilyen fáradékony, ám reméli, hogy hamarosan véget érnek a megpróbáltatásai. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay