Folyamatosan romlik a helyzet a magyar kórházakban, ismét egyre több a súlyos megbetegedés. Szlávik doktor vasárnap elmondta, hogy pár nap alatt meghatszorozódott a lélegeztetőgépre kerültek száma. A brit vírus-mutáció családokat tarol le, a súlyos betegek pedig egyre fiatalabbak, már 50 év körüliek.

Romlik a helyzet

Szlávik János a Dél-Pesti Centrumkórház infektológia osztályának főorvosa vasárnap az ATV Heti Napló című műsorában elmondta, hogy folyamatosan romlik a helyzet. Háromszor többen vannak most koronavírus miatt kórházban, mint egy hete, a lélegeztetőgépen lévők száma pedig meghatszorozódott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alapbetegség nélkül is kórházba kerülnek

A főorvos arról is beszélt, hogy egyértelműen látszik az angol mutáns hatása. Sokkal fiatalabbak a kórházba került betegek, többségüknek semmilyen alapbetegsége sincs, mégis súlyos állapotba kerülnek. EZT IS OLVASD EL:
Egy óriási trükk a kínai vakcina-beszerzés? A kormány szerint túl drága 5200 forintért a Moderna vakcinája, inkább kínait vettek 18 ezerért, de miért?

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Családokat tarol le

Szlávik doktor azt is elmondta, hogy a brit vírusvariáns családokat tarol le. Korábban nem volt jellemző, hogy egy családon belül az unokák, szülők, nagyszülők is elkapják a vírust, most gyakran találkoznak ilyen esetekkel. FONTOS, NE HAGYD KI: Zacher Gábor: “A járvány alatt erősödtek a függőségek, több lett az alkoholbeteg és a gyógyszerfüggő Magyarországon”

Súlyosabb a betegség

Teljesen más a viselkedése a brit mutánsnak. A tünetek is mások. Most szinte minden beteg belázasodik, izom, ízületi fájdalmaik vannak és súlyosabb a betegség lefolyása. SZÍVSZORÍTÓ: “A legjobb kezekben volt végig, és méltó módon távozhatott” – hiába óvta családja, mégis elkapta a koronavírust Őze Áron édesanyja, a színész el sem tudott búcsúzni tőle

A mutánsok ellen is használ a védőoltás

A főorvos azt is elmondta, hogy nagyon várják a védőoltások számának emelkedését, mert ez majd a vírusmutációk ellen is védettséget ad. EZT IS OLVASD EL: Megint bezárták azt az iskolát, ahol koronavírusban korábban meghalt egy tanár, közben máshol is elrendelték a digitális oktatást

Kezdődik minden elölről

Szlávik doktor azt is elmondta, azt tapasztalják, hogy kezdődik minden elölről, hasonló a helyzet mint ősszel. Mint fogalmazott van már tapasztalatuk, ezért tudják mit kell csinálni és egyelőre elegendő orvos, ápoló is van a kórházban. Reméli, hogy a még véget nem ért második hullám nem fog egy az eddigieknél súlyosabb harmadik hullámba torkollni.

Ezek is érdekelhetnek

Johnson & Johnson-vakcina

Az országba néhány héten belül érkező Johnson&Johnson-vakcinával kapcsolatban a főorvos elmondta, a hatásmechanizmusa ugyan olyan, mint az AstraZeneca-vakcináé, de ebből elegendő egy adag és sima hűtőszekrényben is lehet tárolni. ÉRDEMES TUDNOD: Ha ilyen betegségeid vannak, akkor nem kaphatod meg a kínai oltást: a háziorvosokat már kiértesítették, jövő héten ezzel a vakcinával oltanak Pest megyében

Nemsokára megérkezik az újabb amerikai vakcina

Hamarosan Magyarországra is megérkezik

A főorvos azt is elmondta, a Johnson&Johnson vakcina hátránya, hogy nem olyan hatásos, mint azok az oltások, amelyekből emlékeztető oltást kell beadni. Ez 28 nap után 60-70% védettséget ad és 85%-ban megakadályozza a súlyos fertőzést. Az oltást most engedélyezték Amerikában, napokon belül európai engedélyt is kap, így hamarosan Magyarországra is megérkezik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szlávik János – Forrás: Youtube/HetiTV