Egészen váratlan időpontban tart ma tájékoztatás Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint ma este, 21.30-kor nyilvánosság elé áll Gulyás Gergely, valamint Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója. A téma a benzinárstop, illetve, hogy mi a helyzet most Magyaországon az üzemanyag-ellátással.

Pánikhangulat

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt az elmúlt néhány napban valóságos pánikhangualt tört ki az országban a benzinkutakon, volt olyan kút is, amit be is kellett zárni, sok helyen pedig mennyiségi korlátozást vezettek be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A Shell bekeményített

Ahogy azt portálunk is megírta legutóbb a Shell közölte, hogy egyszerre mayimum 52,08 litert lehet tankolni a 480 forintos üzemanyagból.

Tranzitútvonalak melletti kutak

Emellett továbbra is érvényben marad a február 22-én bejelentett százliteres korlátozás a nemzetközi tranzitútvonalak mellett lévő tizenkét állomáson.

Akadozik az ellátás

Szerdán írtunk arról, hogy több Budapest környéki benzinkúton is akadozik az ellátás. vannak kutak, amelyek nem üzemelnek.

Korlátozások Biatorbágyon

Egy helyi lakos szerint csütörtökön, Biatorbágyon az OMW kútnál mindössze 15 liter benzint tankolhatott egyszerre egy autós. Egy másik autós azt írta, hogy az Aldi budaörsi benzinkutján 50 liter üzemanyagot lehet egyszerre vásárolni.

A MOL szerint nincs baj

Hernádi Zsolt szerda este az ATV-ben arról beszélt, nincsen ellátási probléma, csak logisztikai, ugyanis a hatósági ár miatt sok kamionos is Magyarországon tankolja meg a járművét, ezért gyorsan kifogynak a kutak.

Nem érdemes sorban állni

Hernádi Zsolt azt is elmondta, hogy teljesen felesleges elrohanni a benzinkútra tankolni, mert nem lesz üzemanyaghiány Magyarországon. Jön kőolaj, elegendő a termelés, a kutakon pedig lesz üzemanyag, nem érdemes sorban állni.

Újabb áremelkedés

Eközben viszont csütörtökön napköben arról jött a hír, hogy péntektől a benzin 640, a dízel pedig 717 forint lenne literenként, ha nem lenne az árstop. A MOL ennek kapcsán közölte, hogy a vállalat folyamatosan nyomon követi a világpiaci folyamatot, és folyamatosan vizsgálják, hogy milyen intézkedésekre van szükség, ahhoz, hogy biztosítva legyen az egyenletes, országos ellátás.

Hernádi Zsolt arról beszélt, hogy a magyar olajcég nagyjából ugyanannyit termel, mint eddig, és az import leállása miatt kieső mennyiséget is tudja önerőből pótolni. Maximum átmeneti üzemanyaghiány léphet fel, amíg a tanker oda nem ér, hogy újra feltöltse a kutat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels