Illegálisan hatolt be valaki egy zárt rendőrségi területre a Budai Vár közelében szombaton késő este. A rendőrség annyit közölt, hogy “több rendőri szerv (KR, BRFK, TEK) részvételével intézkedés van folyamatban egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt”.

Éjszaka történt

Több olvasónk is jelezte, hogy szombaton este 10 óra körül nagyobb létszámú rendőri erők mozgását észlelték a Budai Vár közelében – írta éjjel a Telex. A lap azóta arról is ír, hogy a Váralja utca 14. szám alatti alagútrendszer, illetve egykori kormánybunker egyik bejáratánál lehetett a lehetett a készültség. Az objektumról itt olvashat.

Jött a TEK is

Egyik olvasójuk a TEK páncélozott járművét, valamint körülbelül 20 kisbuszt is látott a Vár felé haladni. Egy másik olvasónk rengeteg egyenruhást is látott mozogni, akik elmondása szerint egy gyártelephez hasonlító területre nyomultak be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Később a rendőrség pontosított

Lopás gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomoznak a budai Vár közelében zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás ügyében – közölte az ORFK. A rendőrség tájékoztatása szerint szombaton késő este egy zárt rendőrségi területre történt illegális behatolás miatt intézkedtek.

Egy bizarr eset

Minden további nélkül besétált a TEK által biztosított V4-csúcsra Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, aki még Macron közelében is készített minderről egy szelfit decemberben.

Semmi érdekes

A képviselő még decemberben osztott meg több fotót a Facebookon, ahol azon a V4-es csúcson látható, amelynek Emmanuel Macron francia elnök is a vendége volt. A találkozót a TEK biztosította, és a Belügyminisztérium utólag azt közölte, hogy nem történt semmilyen rendkívüli esemény – írta az Index.

Decemberben pozitív hírek jöttek a várból

Átadták a Budavári Palotanegyedben a Nemzeti Hauszmann Program keretében megújult Habsburg-kaput és a Halászó gyerekek kútját és teraszát.

Erről így írtunk részletesen

Három éve költözött Orbán Viktor a Budai Várba

2019 januárjától a Budai Várba, a karmelita kolostorba költözött a Miniszterelnökség. Az új kormányzati épület kialakítása során teljes mértékben a 18. századi egyszerű belsőt állították helyre a tervezők. A kormányfő és a kabinet ettől kezdve fizikailag hivatalosan is elvált a parlamentben ülésező törvényhozó hatalomtól, ahogyan az a nyugat-európai országokban jellemző.

Karácsony Gergely is a várba ment

Ellenzéki politikusok egy 12 milliárd forintra kiállított pótdíjelismervényt nyújtottak át még novemberben a Karmelita kolostor kordonjának, mivel az épülethez nem engedték oda őket. Azért pótdíjaztak, mert a kormány nem fizette ki a fővárosnak az éves tömegközlekedési támogatást. Az ügyet azóta rendezte a kormány és a főváros.

Ha kirándulnál a Budai Várban

Címlapfotó: BPK