Törött üvegasztal, állítólagos verekedés, politikai széthúzás, ami a város működését fenyegeti. Az elmúlt két hétben sok minden történt Szigetszentmiklóson. A polgármester, Nagy János most bepöccent és egy hosszú videóban elmondott mindent. Egy valami azonban kimaradt.

Viszály, verekedés, tv-riport

A szigetszentmiklósi ellenzéki összefogás politikai viszályáról, állítólagos városházi verekedésről készített anyagot az M1 aktuális csatorna. A műsornak ugyan nyilatkozott a szigetszentmiklósi polgármester, Nagy János is, őt azonban kihagyták a riportból. A polgármester úgy döntött kreatívan tájékoztatja a helyieket, készít egy kommentált verziót.

Nagy fészbúkos a polgármester

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere egy éve van hivatalban. Az ellenzéki koalíció jelöltjeként győzte le a fideszes korábbi polgármestert. Rendszeresen élőzik a Facebookon, folyamatosan beszámol a település lakóinak a város dolgairól.

Ezeket is a polgármesterről írtuk:

Megállították az utcán

Most is a közösségi médiához fordult a szigetszentmiklósi polgármester, miután lement egy anyag a városról az M1 tévében és azzal állították meg többen az utcán, igaz-e, hogy verekedés miatt székek repülnek és asztalok törnek a városházán. A polgármester cáfolta a verekedést és a székdobálást, azonban egy vita során valóban eltört egy üvegasztal.

Ki vitázott kivel?

A polgármester kabinetfőnöke ugrott össze a DK-s alpolgármesterrel. A vitát állítólag a jobbikos Lupa József csillapította ő próbálta kibékíteni a feleket. Egyértelműen elmonda: nem volt verekedés, az asztalt pedig ő törte el.

Vita az összefogásban

Az M1riportjában elhangzott: Szigetszentmiklóson – a városban terjedő hírek szerint – a DK és a Momentum fogott össze az MSZP–LMP–Jobbik–Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen.

Nem veszélyezteti a város működését

Ezt a hírt a polgármester a saját videójában nem cáfolta, annyit mondott a vitáról, hogy sajnálja, hogy kikerült ennek a híre, ugyanakkor az M1-en elhangzottal ellentétben ez nem veszélyezteti a város működését.

Nagyot buktak

A polgármester arról is beszélt, hogy az ellenzéki összefogásban kialakult vita tulajdonképpen jól jön a helyi fidesznek, mert egy éve nagyot buktak.

Ügyes húzás

Szerinte a helyi Fidesz vezetője jó munkát végzett, hiszen a polgármester politikai ellenfeleitől kapott információt tette közzé az állami tévében. Nagy János hozzátette: nem haragszik a fideszes képviselőre az ő helyében ő is így cselekedett volna.

Az asztalt a jobbikos törte el

Nagy János videójában megszólal a jobbikos Lupa József is, aki elmondta: nem volt verekedés csak szópárbaj és keresetlen szavak repkedtek a levegőben, majd elmondta itt is: az asztalt ő törte el.

Nem derült ki a legfontosabb

A polgármester a cikkünk alján megnézhető 33 perces videójában kommentálja az M1 csatorna 4 perces riportját. Ebben a hosszú videóban szó van fejlesztésekről, az előző polgármester dolgairól, Szigetszentmiklós 1 milliárdos útfejlesztési hiteléről és még nagyon sok mindenről, az azonban nem derül ki, hogyan törte el a jobbikos képviselő az asztalt, miközben éppen békítette a veszekedő DK-s képviselőt és a polgármester kabinetfőnökét.

Videók

Ha megnéznéd az M1 négy perces anyagát, ide kattintva éred el, ha pedig kíváncsi vagy a polgármester 33 perces változatára azt alább indíthatod el.

Ezeket a sztorikat se hagyd ki!

Kiemelt kép: Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere – Forrás: Facebook/Nagy János