A Velence Korzó hivatalos Facebook oldalán egy hosszabb bejegyzésben számoltak be arról, hogy 2022 nyarán komoly változások várhatók a partszakaszon. Egyebek között arról adtak hírt, hogy az első óra parkolás ingyenes lesz, a strandon pedig leválasztanak egy fizetős partszakaszt, minőségi szolgáltatásokkal.

Az első óra ingyenes

Mint azt a bejegyzésben írják a Korzó szolgáltató épületéhet kapcsolódó, már kiépített sorompós, fizetős parkolórendszert pár napon belül üzembe helyezik, továbbá kiemelték, hogy a parkolás az első órában mindenki számára ingyenes lesz. Vagyis, ha valaki bevásárolni érkezik, akkor azt autóval is kényelmesen megteheti. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az egy órán túl

“Az 1 órát meghaladó parkolás esetén a teljes időtartamra kell fizetni. A parkolási díj nem lesz magasabb az ország más településein tapasztalható átlagos városi parkolási díjaknál.” – derül ki a posztból.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

A strand üzemeltetése

Ezen túlmenően pedig a strand nyári üzemeltetésével kapcsolatosan is több változás várható. “a part egy része elkerítésre kerül, amely egy magasabb minőségű szolgáltatást biztosít a fizetős vendégeknek a strandolást, a vendéglátást és a kapcsolódó szolgáltatásokat tekintve egyaránt.” – írják.

Lesz szabadstrand is

“Ezen felül a homokos part egy része marad szabadstrand, amelyet bárki díjmentesen igénybe vehet majd. Fontos kiemelni, hogy a Korzó területén való gyalogos áthaladást nem akadályozza a fizetős rész elkerítése, tehát a járda nem lesz elkerítve. A fizetős részen a napi díjban – többek között – benne foglaltatik a napágyak igénybevétele, a zavartalan, zsúfolásmentes strandolás biztosítása, illetve zene szolgáltatás is.” – fogalmaznak.

Ez is érdekelhet:

Rendezvények

“Amint azt rendszeres látogatóink már tapasztalhatták, egyre több minőségi rendezvény, elsődlegesen gasztronómiai jellegű esemény házigazdái voltunk az elmúlt hetekben, miközben a művészetek szerelmeseinek is kedveztünk három alkotó festmény kiállításával. Hasonló módon, de még sűrűbb menetrenddel tervezünk a nyáron zenés-táncos rendezvényeket is, amelyekkel kapcsolatban részben a közönség dönt! Itt, hivatalos Facebook-oldalunkon még ebben a hónapban közzétesszük az első néhány tervezett program lehetséges szereplőit, fellépőit. Ezek közül szavazással lehet dönteni, kit, kiket látna-hallana nálunk legszívesebben a közönség az előttünk álló hónapokban.” – derül ki a bejegyzésből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A teljes poszt itt tekinthető meg:

Hova tűnik a víz?

A Velencei-tó és környékéről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is többször beszámoltunk már, tavaly például arról írtunk egyebek között, hogy a tó vize gyakorlatilag tűnik el. Ide kapcsolódik: Elpusztult halak tömegét, több száz kiló foszló tetemet gyűjtöttek zsákokba az önkéntesek a Velencei-tónál

Ebben a cikkünkben írtunk a jelenségről részletesen:

Kiemelt kép: Velence Korzó