Első ránézésre rendőrautónak látszik a kerepesi önkormányzati rendészet új autója. A helyi polgármester kedden mutatta be a település új Mitsubishiét, amely a rendet segít fenntartani a korábban nagyon problémás városban.

Kerepes a pesti agglomeráció egyik legproblémásabb városa volt. Az őszi önkormányzati választáson a helyiek lecserélték a korábbi polgármestert, az új vezető, Gyuricza László pedig azonnal bejelentette, hogy Kerepesen rend lesz!

Az ígéretét meg is tartotta, hiszen a Kerepesen az árokparton és a boltok előtt fetrengő drogosokat kiszorította a városból. Gyuricza László megerősítette a polgárőrséget és azonnal cselekszik, ha úgy látja, bárki veszélyben van Kerepesen.

Legutóbb egy vaddisznó egy édesanyát és a gyermekét támadta meg, a polgármester nem óvatoskodott, azonnal elrendelte az állat kilövését.

Gyuricza László, Kerepes kormánypárti polgármestere – Forrás: Facebook

De mi is ez az önkormányzati rendészet?

Semmiképpen sem rendőrség, hiszen az alkotmány értelmében rendőrséget csak az állam működtethet, az önkormányzatok nem.

A településeknek nincs érdemi beleszólásuk a rendőrkapitányságok, őrsök működésébe, a rendőrség, mint az állam rendészeti hatalmának megtestesítője és letéteményese az önkormányzatoktól független, önálló életet él, azonban a rendőrség stabil és megbízható partnerként számíthat az önkormányzatokra.

Kerepesi sztorik, ne hagyd ki ezeket!

Az önkormányzati rendészet az önkormányzat által létrehozott és fenntartott szervezet, amely korlátozott felhatalmazással rendelkezik kényszer alkalmazására, a rendőrségénél jóval szűkebb jogosítványokkal.

Főbb feladatai: részvétel a helyi közrend, közbiztonság fenntartásában, a bűnmegelőzésben történő aktív közreműködés a helyi közösségek igényeinek figyelembevételével, az önkormányzati vagyon megóvása, illetve a településen élők szubjektív biztonságérzetének javítása.

Kerepesen, hogy még jobban erősítsék az önkormányzati rendészet rendőrség-jellegét, a helyi szervezet autóját rendőrautósra festették, még a sárga megkülönböztető jelzés is elsőre megtévesztő lehet.

Vélhetően az egész rendőrautó-mintázattal pont a megtévesztés volt a cél az, hogy a bűnözőkben félelmet keltsen.

Holnaptól ezzel az új külsővel láthatják az önkormányzati Mitsubishi L200-ast.Gepostet von Gyuricza László polgármester am Dienstag, 9. Juni 2020

Kiemelt kép: Kerepes Önkormányzati Rendészet autója – Forrás: Facebook