Ügyesen kitalálták az Aldinál, hogyan lehet úgy felújítani egy üzletet, hogy ne veszítsék el a vásárlókat. A parkolóban sátrat húznak fel és amíg átépítik a szupermarketet, a vászon alatt szolgálják ki a vásárlókat.

Felújítás

Jövő hónap elején zár az Aldi egyik egysége, a diszkontlánc a hivatalos weboldalán hívja fel erre a figyelmet. Így fogalmaznak: “Kedves Vásárlóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2100 Gödöllő, Bossányi Krisztina utca 4. szám alatti üzletünket a még kellemesebb vásárlási élmény érdekében felújítjuk.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sátor a parkolóban

Azt ígérik, hogy az átépítés ideje alatt változatlan kiszolgálással, azonban csökkentett áruválasztékkal várják a vásárlókat a parkolóban felállított sátorban. Az áruház július 07-én 21:00-kor zár be. A sátorban július 12-én 07:00-tól lehet vásárolni. NÉZD MEG AZ ALDI AKTUÁLIS ÁRAIT!

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

5 nap alatt átállnak

Ezek szerint még az Aldinak is kell 5 nap, hogy az áruházat teljesen kipakolják és minden cikket, pénztárgépeket, hűtőket átvigyenek a sátorba.

Lekoppintották a Mekit

Legutóbb egy hónapja írtunk az Aldiról. Akkor azért került a hírekbe a diszkontlánc, mert az Aldi megirigyelte a McDonald’s ételeinek a sikerét és úgy döntött lekoppintja azokat.

Másként csomagolják

Picit másként, picit más csomagolással, de azért a Mekire hajazva dobja piacra az új termékeit, amelyek egyelőre csak a brit boltokban érhetők el. Ha ott sikeresek lesznek, kétségünk ne legyen arról, hogy a magyar üzletekben is megjelennek majd – írtuk róluk.

Húzzanak el az országból

Tavasszal azért írtak az Aldiról a hírportálok, mert az agrárminiszter, Nagy István előjött azzal, hogy az Aldi, Lidl, Penny, Tesco és a többi nemzetközi kiskereskedelmi láncot ki kellene rakni az országból. Legutóbb Lázár János kormánybiztos beszélt erről, előtte pedig az ötletgazda: Orbán Viktor vezette le, hogy ez miért lenne jó.

Kiszorítanák őket

Február végén az elsők között írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Lázár János a mezőhegyesi ménesbirtokért felelős kormánybiztos, a vidékfejlesztési kormánybiztosság egyik vezetője azt mondta, a kormány jövőbeli tervei között szerepel a külföldi kiskereskedelmi láncok kiszorítása, amihez nyíltan protekcionista politikát fognak folytatni.

Túl sokat keresnek

Ezt követően, Nagy István agrárminiszter beszélt ugyanerről. Mint fogalmazott: „Stratégiai fontosságú kérdésnek tartom a kiskereskedelmet. Jelenleg olyan mértékű nyereség képződik a szektorban, majd ezt követően hagyja el az országot, amit nem lehet annyiban hagyni. Egyrészről ezeket a forrásokat további fejlesztésekre lehetne fordítani. Másrészről pedig mennyivel kiszámíthatóbb lenne a gazdaság tervezése, ha tudnánk, hogy a kereskedelemnek mire mekkora szüksége van.

14%-al drágább

Pénzcentrum próbavásárlásokkal megnézte, mit veszítenének a magyarok, ha valóban kinyírná a kormány a nemzetközi boltláncokat. A portál felmérése szerint egy átlagos bevásárlás 14 százalékkal kerülne többe. Vagyis 10 ezer forint helyett 11 ezer 500 forintot kellene fizetni a kasszánál.

Kistermelők támogatása

Európa sok országában segítik a hazai termelőket, de nem úgy, hogy kiszorítják a piacról a versenyképes boltokat és helyet adnak a kevésbé versenyképes, drágább üzleteknek, hanem jellemzően a kistermelők támogatásával.

Miért drágább a magyar termék?

Ha a magyar vásárlók azt látnák, hogy a Budapesttől 200 kilométerre termett szabolcsi alma nem drágább, mint az 500 km-re termett lengyel, vagy a lajosmizsei eper is olcsóbb a spanyolnál, ráadásul az emberek fizetése is rendszeresen annyit emelkedne, mint a boltokban az árak, akkor senki sem nyugtalankodna a politikusok kijelentésén, hogy magyarok inkább magyar árukkal feltöltött, magyar boltokban vásároljanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Aldi szupermarket – Fotó: BPK