Az Edda Művek énekese most éppen Ausztráliában koncertezett. A távoli kontinensen élő magyarok nagyon örültek a látogatásának.

Nem először járt Ausztráliában

Pataky Attila már évek óta rendszeresen ellátogat Ausztráliába. A helyi magyarok kulturális találkozója az elmúlt három évben nem került megrendezésre a szigorú járványügyi előírások miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Most újra itt volt a lehetőség

Három év után a zenész ismét találkozhatott a kint élő magyarokkal. A Tv2 számára elmondta Pataky Attila, hatalmas élmény volt újból Ausztráliában koncertezni. Már nagyon várták az Edda slágereket az ottaniak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy gyermek szavai miatt meghatódott

Egy elmondása szerint tört magyarral beszélő kisgyermek odament hozzá, és megszólította. Elmondta neki, hogy tudja, ki Pataky Attila, híres rocksztárnak nevezte. Az Edda egyik leghíresebb számát fejből tudta, mindettől a zenész nagyon meghatódott.

Ezek is érdekelhetnek!

Pataky Attila legyőzte a rákot

Decemberben arról beszélt az Edda frontembere, hogy félévente megy orvos barátjához. Azt mondta, ő az egyik legjobb hazai szakember. Úgy fogalmazott akkor, hogy “a következő 15 éve garantálva van”.

Nem ma kezdte a szakmát

Pataky Attila 1951-ben született, idén lesz 72 éves. Zenei pályafutását 1974-ben kezdte. Az Edda akkor már egy létező zenekar volt, de énekesproblémákkal küzdött, ekkor jelentkezett.

Őt választották

A meghallgatást követően Pataky Attilát választotta a zenekar énekesnek. Az Edda Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében lépett fel számos alkalommal. Idővel azonban az akkori zenekar többi tagja elvégezte tanulmányait, majd mivel ők csak hobbiként tekintettek a zenélésre, elhagyták az Eddát.

Pataky Attila megkapta a zenekar névjogait

1977-ben a korábbi zenekarvezető, Halász József úgy döntött, Pataky Attilára hagyja a zenekar névjogait. Miskolc legjobb zenészeivel újjászervezte az együttest Pataky Attila, a zenekar neve pedig Edda Művekre változott. 1983-ban azonban feloszlott a zenekar.

Két év után újra összeállt az Edda Művek

Pataky Attila egy rövid ideig Norvégiában élt. Több honfitársával a vendéglátóiparban ténykedett, bárénekes volt. 1985-ben újra összeállt az Edda Művek, a zenekar a mai napig koncertezik.

Nem tervezi abbahagyni a zenélést Pataky Attila

A TV2 Mokkában a zenész elmondta, még legalább 20 évig szeretne a színpadon állni. Az Edda Művek az idei évben április 1-jén Kanadában lép fel, majd július 1-jén Siófokon fog az együttes koncertezni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pataky Attila – Forrás: Tv2