Régóta nem találkozott személyesen Karácsony Gergely és Tarlós István. A korábbi és a jelenlegi főpolgármester kapcsolata jól indult aztán nem lett túl kiegyensúlyozott. Tarlós rendszeresen beszólt Karácsonynak. Most az M3-as metró felújított szakaszának az átadásán ismét összefutottak. Vélhetően az új főpolgármester meghívta az eseményre a korábbit, így jött össze a találkozó.

Régen találkoztak

Régen nem látott pillanatnak lehettek szemtanúi a fővárosiak a hétvégén. Tarlós István korábbi, és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester az M3-as metró felújított szakaszának az átadásán kezet fogtak, ráadásul még beszélgettek is egymással. A átadó óta újra közlekedik a M3 metró a Kálvin tér, Corvin-negyed, Klinikák szakaszon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beleszállt az utódjába

A két politikus találkozása azért érdekes, mert a Városháza átadásakor, 2019-ben, Tarlós István megígérte, hogy nem kommentálja utódja, Karácsony Gergely tevékenységét, ehhez képest rendszeresen megjelent a sajtóban és többször is keményen beleszállt utódjába.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nehezére esik az igazmondás

„Karácsony Gergelynek nehezére esik az igazmondás.” – mondta korábban Tarlós István. A Városháza eladásának kapcsán lényegében hazugsággal vádolta Karácsonyt, sőt az ATV-ben azt is hosszan ecsetelte, hogy Karácsony Gergely szerinte miért alkalmatlan miniszterelnöknek. Ide kapcsolódik: Tarlós István két lábbal szállt bele Karácsony Gergelybe, hazugsággal vádolja a főpolgármestert az elődje

A választási vereség után is főpolgármesterként ébredt

A korábbi és a jelenlegi főpolgármester viszonya soha sem volt felhőtlen, azonban amikor Karácsony Gergely legyőzte Tarlóst, a Városháza átadás-átvételekor úgy tűnt minden rendben lesz. A Tarlós számára vesztes 2019-es választás után pár hónappal a volt főpolgármester azt nyilatkozta, még mindig úgy ébred, hogy ő Budapest főpolgármestere.

Orbán Viktornak készített anyagokat

Tarlós 2021-ben Orbán Viktor közvetlen munkatársaként dolgozott, mint közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízott. „Miniszterelnök úr számára készítek anyagokat, mérnökkamaráról, M0-s körgyűrűről, a 4-es metró folytatási lehetőségeiről, árvízvédelemről”- mondta korábban a munkájáról Tarlós.

Majd meglátjuk

A most hétvégi metrószakasz átadáson megkérdezték Tarlós Istvántól, hogy folytatni fogja-e a munkát a miniszterelnök mellett, erre csak annyit válaszolt: „Majd meglátjuk”.

Budapest díszpolgára

Tarlós 2020-ban Budapest díszpolgára lett. Mielőtt elfogadta volna a kitüntetést kicsit agonizált amiatt, hogy elődje, Demszky Gábor is megkapja ezt az elismerést. Végül elfogadta a címet, sőt az átadáskor még az általa sokat szidott Demszky Gáborral is szóba állt. Ide kapcsolódik: Demszky Gábor és Tarlós István Budapest díszpolgára lett, Karácsony Gergely nagyon örül

Morcos viszony

A most hétvégén történt találkozóról Karácsony Gergely azt mondta a Telexnek, azt tartja helyesnek, hogy mindenki, aki közreműködött a metró-projektben, az itt van az új szakasz átadásán. Karácsony Gergely azt is elmondta, hogy az elmúlt időszakban morcos volt a viszonya Tarlóssal. „Az én megélésem szerint nem miattam. Tarlós Istvánt használta a Fidesz-média az én gyalázásomra” – fűzte hozzá a jelenlegi főpolgármester.

Kommentálás

„Tarlós azt mondta a Városháza átadás-átvétele után, hogy nem fogja kommentálni az új városvezetés munkáját. Én viszont nem kommentáltam, hogy ő mégis kommentálta azt” – tette hozzá Karácsony Gergely.

Megköszönték egymásnak

A korábbi és a jelenlegi városvezető a metrószakasz átadásán mondott beszédjében mindketten megköszönték a másik munkáját. Karácsony Gergely beszéde után Tarlós gyorsan elviharzott, az újságírók a mozgólépcsőn fölfelé tudták csak kérdezni, de a volt főpolgármester érdemben semmire sem válaszolt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Itt a főpolgármester posztja a témában

Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Tarlós István kézfogása a felújított metrószakasz átadásán – Forrás: Facebook/Karácsony Gergely