A Nagytarcsán élők egy részének elege van a polgármesterből, Rimóczi Sándorból, a koszos ivóvízből, az elmaradt fejlesztésekből, a rossz utakból és abból, hogy nincs elegendő férőhely az óvodában, bölcsődében. A helyiek egy csoportja ma az önkormányzat elé vonult és felszólították a polgármesterüket, hogy távozzon.

Már egy éve is elzavarták volna

Ahogy azt elsőként megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, Rimóczi Sándorból már egy évvel ezelőtt is elege volt a falu egy részének, mert 190 millió forintot szerintük a vészhelyzet leple alatt Akkor a képviselőtestület is feloszlatta magát, hogy távozzon a polgármester, de a Covid-vészhelyzet miatt nem lehetett időközi választást tartani, így Rimóczi a helyén maradt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sorozatos törvénysértések

A Pest Megyei Kormányhivatal vezetője arról írt egy levélben, hogy a nagytarcsai polgármester sorozatos törvénysértést követett el a veszélyhelyzet ideje alatt, amikor egymaga módosította a szervezeti és működési szabályzatot, a helyi építési szabályzatot és a költségvetési rendeletet, mivel ezek jogszabályok.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Másokra mutogatás

Ma ismét a polgármester ellen fordult a település egy része. Berna-Pataki Szandra a kedd esti tüntetés egyik szervezője a Blikknek elmondta, hogy az önkormányzat és a polgármester nem partner a lakosság problémáinak megoldásában. „Megy a másokra mutogatás, vagy a lakossági panasz teljes figyelmen kívül hagyása, folyamatosak a jogtiprások. Ebből lett elege a lakosoknak és lakossági kezdeményezésre tüntetést szerveztünk február 15-re, a rendkívüli képviselő-testületi ülés időpontjára.” – mondta a demonstráció szervezője.

Pocsék minőségű utcák

További gondnak tartják a településen, hogy sok út nem megfelelő minőségű. „A lakóparkok útjainak a tulajdonviszonyát az önkormányzat nem rendezi, nem veszi át, így nem kell útépítéssel, javítással és csatornázással foglalkoznia. Oldják meg a lakók, ahogy akarják nincs bölcsőde, az épülő bölcsődéről semmilyen információt nem kapnak a lakosok, és ha meg is épül, a tervezett létszám már most is kevés lesz.” – mondták.

Becsusszant a sok jelölt között

A Fidesz-KDNP színeiben induló Rimóczi Sándor a 2019-es önkormányzati választáson 37%-al nyert, 134 szavazattal kapott többet mint az őt követő három független jelölt közül a legtöbb szavazatot megszerző Holló Krisztián. A szavazás részletei itt érhetők el.

Megfelelő vezetőket akarnak

A keddi tüntetésen Berna-Pataki Szandra hangsúlyozta azt is, hogy Nagytarcsa egy Pest megyei település a 16. kerület és az M0 közvetlen szomszédságában, ami kedvező elhelyezkedése miatt közkedvelté vált az utóbbi időben a családi kertes nyugalomra vágyó embereknek. „Ugyanazokkal a problémákkal küzdünk, mint minden agglomerációs település, de ameddig a környék fejlődik, Nagytarcsa egyhelyben toporog. Az ipari park kiváló bevételi forrása lenne a falunak, ha azt egy megfelelő vezetés átgondolt stratégiával megfelelő célokra költené el.”

Gondok az ivóvízzel

Egy másik helyi lakos, Erika azt hangsúlyozta, hogy a megfelelő ivóvízhez nem kellene vízszűrőt használni, náluk azonban három havonta cserélni kell azt. „Az alapjogok közé tartozik, hogy ivóvízhez jussak a lakásomban, ez nem extra dolog. Csak hát a vízvezeték-hálózatunk nagyon régi.” A nő megjegyezte, hogy voltak arra tervek, hogy a népesség növekedésével együtt milyen infrastrukturális fejlesztéseket hajtanak végre Nagytarcsán, de azokkal aztán elmaradtak.

Sárga és büdös csapvíz

Novemberben írtunk arról, hogy a pesti agglomeráció közösségi oldalain slágertéma a sárgás fürdővíz, a tönkrement technikai eszközök és ruhák képei. Az ott élők jogosan szeretnének egészséges ivóvizet kapni a pénzükért. Vecsés, Ecser, Gyál, Gyömrő, Maglód és Üllő polgármestere nyílt levelet írt a helyi fideszes országgyűlési képviselőnek, Szűcs Csabának, hogy segítsen pénzt szerezni az ivóvízhálózat korszerűsítéséhez.

Elavult vízvezetékek

„Településeinken a vízhálózat kiépítése a 60-as és a 70-es években kezdődött az akkor ismert és rendelkezésre álló technológiák segítségével. Mára ezek a rendszerek elavultak, cseréjük, felújításuk aktuálissá vált.” – írták a polgármesterek a nyílt levelükben.

Bedőlhet a vízszolgáltatás

A fideszes képviselőnek eddig arra volt ideje, hogy a levelet átadta az illetékes minisztérium államtitkárának. Gémesi György közben azt mondta nemrég a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak, hogy a rezsicsökkentéssel lényegében elvették a szolgáltatóktól azt a pénzt, amiből fejleszteni tudták volna az elmúlt években a vízvezeték-hálózatokat. Szerinte a rendszer vagy bedől, vagy az állam veszi át a működtetést, úgy, ahogy a szemétszállítással is tették. Témába vág: „Akinek öt Mercedes áll a háza előtt, fizessen többet” – mondja Gémesi György, Gödöllő polgármestere aki azt is elárulta miért van mostanában rossz kedve

Semmi sincs rendben

A nagytarcsai problémák mindenhol hasonlóak az agglomerációban. A lakosságszámot ész nélkül gyarapították a polgármesterek, lakóparkok tömege épült az egykori zöld területeken, közben a csatornahálózat, a vízvezetékek kiépítése nem követte a lakosságszám robbanását. Az agglomeráció legtöbb településén nincs elegendő bölcsődei, óvodai és iskolai férőhely. Itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon rendszeresen készítünk interjúkat az agglomerációt nyomasztóü témákban, szerintünk az alábbi cikkek érdekelni fognak!

Ezeket se hagyd ki!

Kiemelt kép: Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere, háttérben az ellene tüntetők – BPK-montázs – Tüntetés forrása: Facebook/Nagytarcsai Mindennapok, a polgármester fotójának forrása: Youtube/SzilasTV