Az előttünk álló tanévben hét hosszú hétvégénk lesz, cserébe viszont négy pihenőnapon kell dolgozni. Aki főiskolára vagy egyetemre készül tudnia kell, hogy 2020-tól csak az mehet felsőoktatási intézménybe, akinek megfelelő nyelvtudása van, úgyhogy már most érdemes felkészülni a nyelvvizsgára.

A jogszabály által országosan, egységesen elrendelt munkanap-áthelyezést a nevelési-oktatási intézményekben is alkalmazni kell. Mindez azt jelenti, hogy a nemzeti ünnepek miatt áthelyezett szombati munkanapokon is lesz iskola.

Hosszú hétvégék

 1. október. 20 (szombat) – október 23. (kedd)
 2. november 1. (csütörtök) – november 4. Vasárnap
 3. december 22. (szombat) – december 26. (szerda)
 4. december 29. (szombat) – 2019. Január 1. (kedd)
 5. március 15. (péntek) – 2019. március 17. (vasárnap)
 6. április 19. (Nagypéntek) – 2019. április 22. (Húsvét hétfő)
 7. június 10. (Pünkösd hétfő)

Az ünnepnap és a hétvége közé eső pihenőnapokért cserébe, viszont

 • október 13-án, szombaton
 • november 10-én, szombaton
 • december 1-jén és
 • december 15-én, szombaton is dolgozni kell majd.

Fontos változás

Már most érdemes a nyelvvizsgára készülni, ugyanis 2020-tól csak az juthat be egyetemre, főiskolára, aki legalább egy tárgyból emelt szintű érettségit tesz, emellett pedig legalább középfokú tudása van egy idegen nyelvből- és ezt egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy emelt szintű nyelvi érettségivel bizonyítani is tudja. Aki ezt a feltételt nem teljesíti, az sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésre nem kerülhet be, sem állami, sem magánintézményben nem kezdheti el tanulmányait – számolt be az Edulinera hivatkozva a Pénzcentrum.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!