Innovációs fiókot nyitott az OTP Bank, ahol, az új technológiákat és folyamatszervezési ötleteket valódi ügyfelek visszajelzései alapján fejlesztik. Az új OTP nagyon más lesz mint most. Nem lesz papír, de papírpénz sem benne, kapszulába ültetik az ügyfeleket és a sorszámot is tableten adják – de mit szól ehhez a sárga csekkes Mari néni?

A Portfolió videót készített az OTP Bank legújabb kísérleti fiókjában. A jövőről Szoleczki Zoltán, az OTP Bank innovációs vezető tanácsadója beszélt.

Az OTP Innovációs fiókjában azokat a már meglévő fejlesztéseket és a soron következőket is bemutatják az ügyfeleknek, amelyeket később visszajelzéseik alapján módosítanak vagy – pozitív fogadtatás esetén – akár a teljes fiókhálózatra kiterjesztenek. Az új fiókban alkalmazott technológiákat, berendezési tárgyakat, nyitott, ergonomikus tereket a bank innovációs laboratóriumában, az OTP LAB-ben tervezték meg. –írja a portál.

Nem csak az ügyfélteret újítják meg, hanem az ügyintézési folyamatok újragondolását is itt ültetik át a gyakorlatba először. Például egy gyors tranzakciót állópultos villámkiszolgálással oldanak meg, míg egy jelzáloghitel ügyintézésének menetét valamelyik hangszigetelt tanácsadói kapszulában vagy kényelmes tárgyalóban beszélik át az ügyfelekkel, tabletek és egyéb mobil eszközök használatával.

A fiók törekszik a papírmentes működésre, például a sorszámot tableten is “húzhatjuk”, a szerződéseket, banki dokumentumokat kinyomtatás mellőzésével digitálisan is aláírhatjuk és megkaphatjuk illetve tárolhatjuk is internetbanki fiókunkban. Emellett a fiók készpénzmentes is abban az értelemben, hogy a készpénz be- és kifizetéseket pénztár helyett egy erre alkalmas automatán lehet önállóan végrehajtani.

A videóban nem kérdezték meg az OTP átlagos ügyfelét, a sárga csekket használó Mari nénit, így csak feltételezzük, hogy a számítógépeket nem túl jól ismerő átlagügyfél meglehetősen idegennek érzi majd magát az új OTP-ben, ettől függetlenül a terv előremutatónak tűnik, kérdés, hogy az átlagos ügyfelek megszeretik-e majd a kapszulákat és a pénztár nélküli, papírmentes bankot.

Kiemelt kép: részlet a Portfolió videójából


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!