Bevezeti a 10 kilogrammos feladott poggyászt a Wizz Air és megint változtat a kézipoggyász-szabályzatán – derül ki a légitársaság közleményéből.

Újabb változásokat vezet be a poggyász-szabályzatán a Wizz Air. Az új szabályzat 2018. november 1-től él és az utasok a feladott és fedélzeti poggyászokat kombinálva több mint 50 féle összeállítást választhatnak egyéni igényeik szerint.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

A légitársaság azzal indokolja a változtatásokat, hogy évente több mint 10 ezer járatot érint a poggyászhoz kapcsolódó késés. Közben változnak az utazási szokások is, az egyes úti célokon eltöltött idő hossza folyamatosan csökken és a rövidebb utakra kisebb, könnyebb csomaggal repülnek az emberek – áll a Wizz Air közleményében.

A diszkont légitársaságoknál nagy súlya van a kiegészítő szolgáltatásoknak a bevételekben, az üzleti modell egyik alapja, hogy az utasok akár nagyon olcsón is repülhetnek, ha nem kérnek plusz szolgáltatásokat. Ha viszont igen, annak elkérik az árát. A Wizz Airnél már kevesebb mint 60 százalékát adták a bevételeknek a jegyértékesítések a legutóbbi negyedévben – írja a Portfolió.

Az utasok egyharmada vásárolt feladott poggyászt, és hétből átlagosan mindössze egy utas választotta a fedélzetre is felvihető kézipoggyászt – állítja a légitársaság.

Ez változik november elsejétől:

Minden utas felvihet a fedélzetre egy ingyenes kézipoggyászt, legfeljebb 40X30X20 cm méretben, ez nem változik a jelenlegi helyzethez képest.

Az elsőbbségi beszállást vásárló utasok, ez 5 eurótól kezdődik, egy további kézipoggyászt felvihetnek a fedélzetre, legfeljebb 55X40X23 cm méretben. Eddig a legolcsóbb, basic jegyet vásárlóknak fel kellett ezt adniuk az utasfelvételi pultnál, bár ezt ingyenesen megtehették, a drágább Wizz Go és a Wizz Plus jegyekkel garantáltan a fedélzetre lehetett vinni a kézipoggyászt és az ár tartalmazott 20 vagy 32 kg-os feladott poggyászt is. – írja összeállításában a lap.

A Wizz Air bevezeti a 10 kg-os feladott poggyászt, 7 eurós induló áron. Eddig csak 20 és 32 kg-os feladott poggyászt lehetett választani.

Az október 10. előtt foglalt, 2018. november 1. utáni időszakra szóló WIZZ Priority nélküli foglalásokhoz a Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt, míg a szintén korábban foglalt és november 1. utáni időszakra szóló, de feladott poggyászt tartalmazó foglalásokhoz díjmentesen WIZZ Priority szolgáltatást ad a légitársaság.

Kiemelt kép: BudaPestkörnyéke.hu