A Szabadság tér és környezetének rekonstrukciója 464 millió forintba került. Megújult a Zsolnay szökőkút és díszkivilágítást kapott a templom is.

A beruházás a „Gödöllő ökovárossá válásának első lépése: a város-központ arculatának és infrastruktúrájának integrált fejlesztése” projekt keretében valósult meg. A közterület munkálatai során növelték a zöldterületet, és egy olyan új pihenőparkot alakítottak ki, ami rendezvénytérként is megállja a helyét – írja a pestpilis.hu.

A tér középpontjában egy impozáns Zsolnay szökőkutat restauráltak, vizes látványelemekkel egészítették ki, de új díszkivilágítást kapott a templom is. A parkot padokkal látták el és a kerékpártárolást is biztosították.

Ezzel párhuzamosan, egy uniós pályázat keretében megújult a környék kerékpárútja is, így a tér és környezete nem csak a kikapcsolódás szempontjából, de infrastrukturálisan is kiemelkedő jelentőségű.

A jövő évben tervezik továbbá a városháza bővítését és felújítását, amivel befejeződik a teljes főtér rekonstrukciója.

Fotók: magyarepitok.hu/Bernát Benjámin


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!