Tűz keletkezett egy négyemeletes épület alsó szintjén kialakított irodában hétfőn délután Dabason, a Szintes utcában.

A dabasi hivatásos tűzoltók egy vízsugár segítségével a tüzet rövid idő alatt eloltották, a helyiséget átszellőztették és átvizsgálták. A tizenegy lakásban huszonegy ember tartózkodott, ők időben, sérülések nélkül elhagyták az ingatlant.

Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak elmondta, hogy aAz oltás közben az égő részből a tűzoltók hegesztéshez használt két ipari gázpalackot kihoztak, amiknek a hűtéséről vízsugarak segítségével gondoskodtak.

A biztonságos helyre elvitt palackok közül az egyikben a hűtés ellenére a kémiai folyamat elindult, ezért azt hatástalanítani kellett. A Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat a felhevült palackok környezetét százötven méteres körben lezáratta, majd a rendőrség mesterlövészei a túlnyomásban lévő gázpalackot kilőtték, hatástalanították. Ez látszik az alábbi fotón.

Az időközben kiszellőztetett és átvizsgált épületbe a lakók visszatérhettek, személyi sérülés nem történt.

Fotó: PMKI Dabas HTP


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!