A március első hétvégéjén Szentendre fergeteges karneváli hangulattal búcsúztatta a telet. A harmadik Szentendrei Karneválon volt minden, ami elengedhetetlen a farsangoláshoz, még a szambázó táncosnők vonulása sem maradt el.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

A városba látogatók sok mindennel találkozhattak: maskarások, farsangi fánk variációk, fánksütő workshopok, koncertek, fáklyás-álarcos felvonulás, gyerekprogramok, gasztronómiai vásár várta az érdeklődőket.

A Fő téri nagyszínpadon első este a Barrio Latino lépett fel, vasárnap a Vegas Showband koncertje zárta a karnevált, csodás fényfestés kíséretében.

Szentendre mediterrán belvárosának utcáit a velencei karnevál hangulatát idéző maskarások lepték el – írja a Szentendreprogram.hu.

A Fő téren felállított színpadon két napon át egymást követték a könnyűzenei produkciók, gyermekkoncertek.

A rendezvény legnépszerűbb és leglátványosabb programeleme a szombat esti fáklyás-álarcos felvonulás volt, melynek keretében pazar, látványos tűzzsonglőr produkciót láthatnak az érdeklődők a Dunaparton.

Kapcsolódó cikkek:

A gyerekek sem unatkoztak: álarckészítés, kézműves foglalkozások, gyerekkoncertek, balkáni táncház, a szentendrei óvodások farsangoló műsora várta őket.

A sétálóutca átalakult karneváli hangulatú gasztronómiai vásárrá, ahol a látogatók megízlelhették a farsangi időszakra jellemző ízeket: ropogós sülteket, többféle farsangi fánkot. Ugyanitt jótékonysági malacsütés is várta a látogatókat.

Közösségi élet

A város polgármestere, Verseghi-Nagy Miklós a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak adott exkluzív interjújában elmondta: ”Polgármesterként Szentendre karakterére vagyok büszke. Ez egy olyan kisváros, ahol az emberek ismerik egymást, ahol a piacon egymásra köszönnek, ahol az iskolákban a gyermekek szülei is összetartanak. Ez egy olyan erő, ez egy olyan karaktere a városnak, amitől jó itt élni.

Polgármesterként tehát leginkább a közösségi élet fejlődésére vagyok büszke. Megsokszorozódott a művészeti, a sportprogramok és a családi események a száma a városban, ez pedig összehozza az embereket.”

A polgármesterrel készült teljes interjút alább lehet elolvasni. Sok érdekességet, információt lehet megtudni tőle.

Új HÉV, új híd a Dunán és egy elkerülő út – fontos dolgokat mondott Szentendre polgármestere

Képek: MTI