Már csak egy hét és szeptember 17-én hajnalban átadják a forgalomnak a felújítás alatt álló M2-es autóút baloldali pályáját, vagyis végre elkészül a két forgalmi sáv Budapest felé.

Ha az időjárás nem szól közbe, akkor bő egy hét múlva, 17-én hétfőn adhatják át a felújítás alatt álló M2-es autóút baloldali pályáját – értesült a Dunakeszi Post. A Tesco-körforgalomtól két forgalmi sáv lesz Budapest felé.

A forgalmi rend is megváltozhat, a Fót felé átmenő híd egyirányú lesz. Mindez egyelőre terv, de a jelek szerint tartható. A NIF közleménye szerint ez a forgalmi változás szeptember közepén lép életbe.

Újabb levél

Arról itt írt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál, hogy az M2-esen kialakult óriási dugók ellenére csökkentett kapacitású vonatokat közlekedtetett a MÁV. Dunakeszi polgármesterének, Dióssi Csabának ez nem nagyon tetszett és levelet írt a vasúttársaságnak, amelyben nagyobb és hosszabb vonatokat sürgetett. Közben kiderült, hogy Volánbusznak is írt a polgármester, mert az átszabott menetrend kedvezőtlen a Dunakeszin élőknek, úgyhogy a település vezetője járatszám-módosítást sürget.

Dél-Pesten is sok a felújítás

A Volánbusznak bőven van dolga az agglomerációban, hiszen a dél-csepeli területeken is nagy dugók alakulnak ki a felújítások miatt. Ott a szigetszentmiklósi polgármester vette kézbe az irányítást és összehívott egy nagy megbeszélést, ahol a Volánbusz megígérte, hogy átgondolják a járatmódosításokat.

Előnyben részesíteni a buszokat

Néhány napja arról számoltunk be, hogy egy halászteleki édesanya segélykérő posztot írt a Facebookra, mert hiába várta haza a fiát, nem érkezett meg. A kimaradó Volánbusz járatok miatt órákig kellett ácsorognia egy megállóban. A Budapestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kérdésére a Volánbusz azt válaszolta, hogy folyamatosan keresik azokat a forgalomtechnikai beavatkozási lehetőségeket, amelyek segítségével a közösségi közlekedés járművei előnyben részesíthetőek a személyautókkal szemben, így biztosítva az autóbuszok zavartalan közlekedtetésének lehetőségét. A budapesti agglomeráció úthálózata azonban nem minden településen teszi lehetővé az említett elsőbbségi közlekedés megvalósítását.

A közlekedés szempontjából jelenleg a két legproblémásabb területen, az észak és dél pesti agglomerációban hamarosan befejeződnek az útépítések, talán a Volánbusz járatok is megfelelően módosulnak, így remélhetőleg tényleg csökkenenek majd a torlódások és mindenki időben hazaérhet.