A póker a világ legnépszerűbb kártyajátéka és valószínűleg egyben az egyik legnépszerűbb szerencsejáték is. A póker népszerűségét talán abban a különlegességében kell keresni, hogy ebben a játékban a szerencse mellett a kötélidegeknek és a trükközésnek is komoly szerep jut, ami még izgalmasabbá teszi a játékmenetet. Ha te is azon gondolkozol, hogy szerencsét próbálnál valamilyen szerencsejátékban, akkor a legjobbkor gondoltál erre, hiszen online a különféle internetes kaszinó bónuszokkal, például Vulkan Vegas promóciós kóddal most minden korábbinál kedvezőbb feltételek mellett kezdhetsz játszani!

Ha téged is érdekel a póker világa, akkor számtalan az interneten is elérhető szöveges útmutatóból, videóból, de akár könyvekből és filmekből is tapasztalatot szerezhetsz a játékról. A póker egy tanulható játék, vagyis minél többet játszol, annál ügyesebb lehetsz és annál több esélyed lesz nyerni. Ez a tulajdonsága szinte egyedülálló a szerencsejátékok között. Ha tovább olvasol, akkor megismerhetsz 5 népszerű filmet, amelyben több vagy kevesebb szerep jut a pókernek és amelyek bepillantást engednek a szerencsejátékok világába.

Pókerpárbaj (2008)

A pókerben alkalmazott rendkívül komplex stratégiákat a legtöbbek szerint lehetetlenség pusztán az internetről megtanulni. Sok profi szerint mindenképpen szükséges az, hogy az embernek legyen egy mentora, ha igazán jó játékossá akar válni. Egy megfelelő mentor mindennél részletesebben tud tanácsokat adni a játékkal kapcsolatban. Ezt a témakört járja be a 2008-as “Pókerpárbaj” című film is. A történetben egy idősebb játékos, aki már nem kártyázik, vállalkozik rá, hogy megtanít egy fiatal, feltörekvő, nyerni vágyó játékost a legjobb trükkökre és taktikákra. Persze mindezt nem puszta jóakaratból teszi, hanem cserébe elvárja, hogy a Alex, a huszas éveiben járó fiatal fiú cserébe leadja neki a játékkal szerzett pénz felét. A történetben nincs igazán nagy csavar és nem lesz belőle gengszterfilm és akciófilm se. A film közelről mutat be élethű játékszituációkat és rámutat arra is, hogy mennyire sok áldozattal és ellentmondással jár a profi szerencsejátékos karrierhez vezető út.

All In: The Poker Movie (2009)

Ez az amerikai dokumentumfilm afféle kakukktojás a listán, hiszen egy kitalált, szórakoztató történet bemutatása helyett a modern póker térhódítását mutatja tényszerűen, bármiféle körítés nélkül. Ezt a filmet csak azoknak tudjuk ajánlani, akiket valóban komolyan érdekelnek a játék technikai részletei, mivel mindenki más számára unalmas lesz. A film megszólaltat rengeteg profi játékost, akik elmondják hogyan vált az életük részévé a póker és milyen utat jártak be, mire sikerült eljutniuk a csúcsra. A film emellett bepillantást enged a modern kaszinóipar és a pókervilágbajnokságok kulisszatitkaiba is. Ha kezdő vagy, akkor sok része lesz a filmnek, amelyet nem tudsz majd pontosan követni, azonban haladó játékosként az egykori legjobb játékosok stratégiájába is bepillantást nyerhetsz.

Pókerarcok (1998)

A Pókerarcok című, a 90-es évekből származó klasszikus olyan sztárokat vonultat fel, mint Matt Damon, Edward Norton és John Malkovich. Ez a film egyszerre akciódús, vicces és mutatja be a póker világát, különösen tekintettel a játék árnyoldalaira is. A történet egy klasszikus szituációval indul: Mike, a fiatal kártyajátékos nagyon tehetséges, azonban nincs meg a kellő önfegyelme ahhoz, hogy hatékonyan tudja menedzselni a játékban rejlő kockázatot, így hiába gyűjt össze rengeteg pénzt a játékkal, végül mindent elveszít egyetlen kör alatt. Ezután megfogadja, hogy soha többé nem játszik. Mike barátja, Worm, azonban nem sokkal később segítségre szorul ugyanis nem tudja visszafizetni az uzsorásoktól felvett kölcsönt. Mike és Worm ezután együtt térnek vissza a kártyaasztalhoz, hogy Mike a fogadalmát megszegve újra pókerezni kezdjen. A film bemutatja a pénz okozta személyes konfliktusokat, a barátság és a szerelem erejét, valamint a játék árnyoldalait is.

A Szerencse Forgandó (2015)

Ez a Ryan Reynolds főszereplésével készült film két magánéleti problémákkal küzdő, hektikus személyiségű szerencsejátékos életéből mutat be egy részletet. Az idősebb, egykor jó játékos, Gerry mára már kiégett, így összeáll a fiatal Curtissel, hogy az ő tehetségét meglovagolva újra pénzt tudjon szerezni. Ketten együtt beutazzák az Amerikai Egyesült Államok déli részét a nagy nyeremények reményében. A film egyszerre dráma és vígjáték, így azok számára is élvezhető, akiket a póker technikai részletei kevésbé érdekelnek. Miközben Gerry és Curtis a tettetett bénaságon keresztül a kártyaszámoláson át a csalásnak minősülő összejátszásig minden etikus és nem etikus trükköt bevetve próbálnak nagyot kaszálni, a nézők megismerhetik, hogy a két karakter életét miként befolyásolta a szerencsejáték.

Szerencse Dolga (2007)

Ez a film a játék technikai aspektusai helyett a szerencsejáték és a magánélet egyensúlyban tartásának gyakorlati kihívásaira helyezi a hangsúlyt. Ahhoz, hogy valaki profi játékos legyen, nem elég, ha jó megérzései vannak és ismeri a legjobb taktikákat. A szerencsejátékban mindig jelen van a kockázat és a feszültség, amelynek a feldolgozása a legjobbak számára is kihívást jelent. Még a legnagyobb profiknak is vannak rossz hónapjaik, amelyeket adott esetben nehéz lehet összeegyeztetniük a magánéletükkel. Ezt a rendkívül komplex és feszült élethelyzetet mutatja be ez a film, amelyben a főszereplő, Huck, hiába halad idegörlően lassú, de biztos léptekkel a siker felé a játékban, erre rámegy a magánélete, és ez végül arra készteti, hogy átértékelje az egész életét. Egy igazi klasszikus, amely bemutatja a profi szerencsejáték árnyoldalait és a játék kiszámíthatatlanságából eredő folyamatos feszültséget.

(x)