A kert hosszú és középtávú projekt. Ahhoz, hogy középtávon, nyáron a te kerted legyen a környék legszebbje és a szomszéd is csak pislogjon, ahhoz már most meg kell csinálnod néhány dolgot. Nem bonyolult, de érdemes hétvégén időt szánni rá.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

1. Pázsit

A kert dísze a pázsit. Nem egyszerűen fű, hiszen az bárhol lehet, neked pázsit kell. Vedd elő a gereblyét és kicsit fésüld át a gyepes részeket, szedd ki belőle az elszáradt darabokat. Fuss el a gazdaboltba és vegyél gyeptrágyát. Általában 100 négyzetméterre, tehát egy 10 méterszer 10 méteres területre 3-5 ezer forintot számolj. Olyant vegyél, amelynek van mohairtó összetevője, így azzal nem kell később foglalkoznod. Szórd el a gyeptrágyát, már pár hét múlva meglátod megérte. Üdezöld, egészséges pázsitod lesz. Bámulni fog a szomszéd!

2. Fák

Ahhoz, hogy a fák is szépek legyenek, velük is foglalkoznod kell egy kicsit. Vedd elő a metszőollót és igazítsd meg az ágakat, némi úgynevezett híg fejtrágyát öntsél a tövükhöz – ezt is megveheted a gazdaboltban. Metszés, trágyázás tehát a fáknál is roppant fontos.

Kapcsolódó cikkek:

3. Zöldhulladék

Az ősz és a tél folyamán rengeteg elszáradt gally, faág, növényi maradvány gyűlt össze mindenfelé. Ezeket szedd össze és a hamarosan induló zöldhulladék szállítás első menetével szabadulj meg tőlük.

4. Kerti csap

Nyisd meg a téliesített kerti csapot. Ez fontos művelet, hiszen a kert öntözését már most érdemes megkezdeni. Víz nélkül nincs élet, nincs pázsit és a takarításhoz is elengedhetetlen.

5. Kocsibeálló

A kocsibeálló és a járdák tisztítása is elengedhetetlen ahhoz, hogy jól nézzen ki az udvarod. Kapj fel egy kertészkesztyűt és szedd ki az illesztéseknél kinövő gazt, a szélénél pedig egy kisebb kapával igazítsd el a talajt. Ezután a betont mosd le nagynyomású vízzel. Ehhez bőven elegendő egy slag is, alaposan spricceld át a betont.

Most már mindennel kész vagy ahhoz, hogy a hamarosan bedurranó természet igazi oázissá változtassa az udvarod, és a pázsitodra irigykedve bámuljon a szomszéd.

Kiemelt kép: illusztráció