Lágyítószer oldódott ki egy üveges chiliolaj fedeléből; bár a termék rövid távú fogyasztása nem okoz kockázatot, aki vásárolt a termékből, ne fogyassza el – kéri a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A Nébih tájékoztatója szerint a Loa Gan Ma márkájú 280 grammos kiszerelésű, 2019. december 25-i minőségmegőrzési idejű, üveges kiszerelésű, csirke ízesítésű, tofus chili olaj (Chicken Flavour Chili Oil with Tofu) nevű termékről van szó.

A hivatal az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén (RASFF) keresztül értesült arról, hogy a holland hatóság határérték feletti lágyítószert, úgynevezett epoxidált szójaolajat (ESBO) mutatott ki a termékben, amely Hollandián keresztül több mint 15 uniós országba, köztük Magyarországra is eljutott.

Az epoxidált szójaolaj (ESBO) olyan lágyítószer, amely a termék fedelének tökéletes lezárásához használt műanyag tömítőanyagból oldódhat ki, és ezzel belekerülhet az élelmiszerbe.

MTI, Kiemelt képen az érintett termék látható


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!