Egészen hihetetlen eredményre jutott egy svéd professzor legutóbbi kutatásában, amelyben azt vizsgálta, hogy mennyit költenek a férfiak és nők egy ruhaboltban akkor, ha a bejáratnál egy atletikus testalkatú, vonzó férfieladó áll, és mennyit, amikor senki sem áll ott.

Kiderült, hogy ha a vonzó sportoló vagy modell az ajtóban állt, akkor a férfiak átlagosan 165 dollárt költöttek az adott ruhaboltban, míg a nők csak 72 dollárt. Ha senki sem állt a bejáratnál, akkor a férfiak csak 92, a nők pedig 97 dollárt költöttek – írja a CNBC-re hivatkozva a Portfolió.

Egyértelmű tehát, hogy a vonzó férfieladó jelenléte nagyobb hatással volt a férfiakra pénzköltési szempontból, mint a nőkre. A kutatás vezetői szerint a magyarázat az lehet, hogy a vonzó, az átlagos amerikainál magasabb férfi a bejáratnál versenyösztönöket váltott ki a többi férfiban, akik esetleges hátrányukat a kinézetükben úgy igyekeztek kompenzálni és anyagi státuszukat megmutatni, hogy többet költöttek ruhákra.

A kutatás több egyéb dologra is kiterjedt, minden esetre az eredmények azt mutatják, hogy a ruhaboltoknak érdemesebb lehet vonzó férfieladókat alkalmazniuk, mint nőket, legalábbis akkor, ha a férfiakat is nagyobb pénzköltésre szeretnék ösztönözni.

Kiemelt kép: illusztráció


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!