A kőbányai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik a képen látható ismeretlen férfi azonosításához. Vízvezeték szerelőnek adta ki magát és 100 ezer forintot csalt ki egy férfitől.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitánysága csalás vétség gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Kapcsolódó cikk: Sokba kerülhet a telefonos csalók hívása, ha nem figyelsz! Ezt a számot, soha ne hívd vissza

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi még 2018. december 21-én 8 óra körül magát vízvezeték szerelőnek kiadva bement egy X., Bányató utcai lakásba és az ott lakó férfitől 100 ezer forintot csalt ki.

Vélhetően a kamu szerelő előleget kért az áldozattól és ahelyett, hogy a szerelvényekkel érkezett volna vissza, eltűnt a pénzzel.

Kapcsolódó cikk: Látványos rajtaütés! Unokázós csalókat fogtak el az agglomerációban – Videó

A férfi 40-50 év körüli, körülbelül 170-175 centiméter magas, vékony testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor fekete sapkát, fekete műbőr kabátot, alatta fekete kapucnis pulóvert, farmernadrágot és fekete bakancsot viselt.

Kapcsolódó téma: Új lehúzás a BKK automatáknál! Nagyon vigyázz, mert rád várnak a csalók

A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 és a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Kiemelt kép: Police.hu