Kedd délelőtt fél tíz környékén előbb szállingózni, majd sűrű pelyhekben hullani kezdett a hó Budakeszi, Páty, Telki, Biatorbágy környékén.

A meteorológiai szolgálat szerint északnyugati áramlással váltakozó nedvességtartalmú, egyre hidegebb levegő érkezik térségünkbe. Kedden magassági hidegörvény is fölénk helyeződik, a záporos csapadék egyre nagyobb eséllyel hónak ígérkezik.

Míg a budai oldalon havazott, ugyanabból a felhőből a pesti agglomerációban eső esett. Az előrejelzés szerint azonban a csapadékot mindenhol havazás válthatja fel.

Szerda estig erősen felhős vagy borult lesz az ég az agglomerációban. Több alkalommal várható csapadék; eső, havas eső, hó egyaránt lehet. A budai hegyekben éjszaka néhol 1-2 cm hó hullhat, de síkterületen megmaradó hó nem valószínű. Gyakran megélénkül a nyugati, északnyugati szél. A hőmérséklet késő este és hajnalban 0, szerdán kora délután 3 fok körül alakul.

Kiemelt kép: Hóesés Pátynál


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!