Sérült gólyát mentettek a szentendrei hivatásos tűzoltók szombaton délelőtt Dunabogdányban, a Kossuth Lajos úton.

A dunabogdányi gólyafészket sokan ismerik, lassan már a Dunakanyar ismertetőjévé válik. Idén is fészkelt benne egy gólyapár, több fiókával. Azonban az egyik fiókát a napokban áramütés érhette, megsérült, ezért kértek segítséget a madárvédők a katasztrófavédelemtől – tájékoztatta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált Csámpai Attila a Pest Megyei Katasztrófavédelem megyei szóvivője.

Szombaton délelőtt távcsővel a madárvédők megnézték a gólyát, és megállapították, hogy a feltevésük valóban helyes, a madár szárnyán több napos sérülés látható.

Miután az áramszolgáltatók feszültségmentesítették az oszlopot, a szentendrei hivatásos tűzoltók és a madárvédő emelő segítségével a fészket megközelítették, azonban a gólya kireppent onnan. Rövid hajszát követően sikerült a madarat befogni, és ma már jó kezekben gyógyul.

Kiemelt kép: PMKI Szentendre HTP


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!