Harmónia a kutyus és gazdája között, együtt versenyzés, játék és edzés – ez az agility. Két ilyen programot ajánlunk, ha kedvet kapsz, akkor a cikk végén megtudhatod hol okosíthatod a kutyádat, hogy ti is ott lehessetek legközelebb a pályán.

Az agility programok alkalmával lemozgathatod kutyádat, miközben teljes harmónia alakul ki közted és a kedvenced között. Jelenleg a a kutyás sportok közül a legnagyobb tábora az agilitynek van, ezért is egész évben folyamatosan rendeznek versenyeket az agglomerációban. Minél magasabb szinten űzöd ezt a sportot annál jobban előtérbe kerül a kettőtök kapcsolata. Nem csak te fogod érezni a pozitív változást kutyád viselkedésében, hanem a kutyás közösségtől is bezsebelheted majd az elismerésüket – írja a Kutyaközpont.hu oldal.

Az agility nagy előnye a többi kutyás sporttal szemben, hogy nem csak egyes fajták, hanem mérettől és fajtától függetlenül szinte minden kutya részt vehet benne. A nagy mozgásigényű, vagy éppen ellenkezőleg, félénk kutyákra rendkívül jó hatást gyakorol ez a fajta sport. A feladatok, illetve az akadályok precíz leküzdése teljes koncentrációt igényel kutyádtól és a gazditól is. Nézzük hová érdemes menned a kutyáddal:

Gödöllő (június.02.)

Az ingyenes agility programot a kastéllyal szemközti park területen rendezik meg, június 2-án 11 és 14 óra között. Lesz közös kutyusos séta, agility bemutató és táplálási tanácsadás. Érdemes kinézni Gödöllőre a négylábú családtaggal. További infókat itt érsz el.

Pilisszentiván (június.09.

A helyi kutyaiskola füves területén rendezik meg a 2018 évi V. SASOK kupát, amely hivatalos FCI agility verseny. Idõpont: 2018. június 09 (szombat). Kezdés reggel 9:00-tõl.  Akadályok: Alpha gumirozott alumínium zónák, Bing verseny szlalom. A gazdiknak lesz bográcsozás is. További infók itt.

Budakalász (folyamatosan)

Ha még nem vagytok kész egy jó kis agility versenyre a kutyusoddal, minden szombaton és vasárnap csoportos kezdő és haladó foglalkozásokat tartanak nektek Budakalászon a Kutyafarm kutyaiskolában. Részleteket itt találhatsz.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!