A budapesti agglomerációban kevés polgármester lemondásáért indítottak eddig aláírásgyűjtést. Pilisborosjenőn most ez történt. Küller János polgármester tevékenységével a település egy része elégedetlen, ezért lecserélnék.

A konfliktus több éve tart a falu lakosságának egy része és a településvezető között, aki sokak szerint nem a helyiek, hanem az ingatlanspekulánsok érdekeit szolgálja – írja a PestiSrácok.hu

Küller János a lapnak adott korábbi interjújában azt mondta, elégedett a teljesítményével, és mindazt, ami Pilisborosjenőn történik, fejlődésnek nevezte. A polgármester azt is előrevetítette, milyen sok plusz adóbevételt lehet majd a falu szépítésére és az intézményekre fordítani, ha több ezren beköltöznek az új, a helyiek egy része által kifogásolt lakóparkokba. A településen élő Hirtling István színművész szerint a terv nem más, mint módszeres környezetpusztítás.

A vita időközben tovább élesedett, hiszen a PestiSrácok.hu írása szerint  veszélybe került az Egervölgy, a neves kirándulóhely, ahol az Egri Csillagokat forgatták. A Malomdűlő Lakópark kivitelezését pedig a portál információi szerint engedélyek nélkül kezdték meg úgy, hogy a munkagépek magántulajdonú földeket használnak felvonulási területként, hozzájárulás nélkül.

A nemrég nyilvánosságra került terv szerint a falut kettészelő patak medrét bélelnék ki kővel és fémráccsal. Pilisborosjenőiek egy csoportja érdekvédő egyesületbe tömörült 2097 néven. Legutóbbi faültetéses akciójukról a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál is beszámolt.  A szervezet most megalakította a patakmentők csapatát.

Azt szeretnék elérni, hogy az önkormányzat azonnal állítson le minden patakkal kapcsolatos beruházást, és lakossági fórumokon, a lakosság javaslatait figyelembe véve döntsön a patakról. Azt szeretnék, ha a pilisborosjenői Cigány-patak minél természetesebb, élővilágban gazdag élő vízfolyás lenne, nem pedig a falu csatornája.

Már tiltakozó demonstrációt is szerveztek a patak betonteknővé alakítása ellen, közben pedig az egyik helyi lakos megelégedve Küller János polgármester munkáját, úgy döntött, petíciót indít annak érdekében, hogy lemondassák és felelősségre vonassák a településvezetőt.

Az aláírásgyűjtés kezdeményezője a peticiok.com oldalon felsorolja, hogy szerinte a polgármestert miért kellene lemondatni. Ezek között szerepel az óvoda,- és bölcsődebővítés elhanyagolása, vélelmezett hűtlen kezelés, parkosítás címén elvégzett betonozás és fakivágás.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!