A felsögödi állomásnál szerda délután történt a tragédia. A 17 éves Viki fülhallgatóval a fülén nem hallotta, hogy érkezik a vonat és elé lépett. A fiatal lány egyik ismerőse azt állítja, hogy Viki a tragédia előtt a barátját hívta és boldog születésnapot kívánt neki.

Legutóbbi cikkünkben egy facebookozó írta: Egy kislány meghalt! Egy család felfoghatatlan bánattal küzd, mert egy pillanatra nem figyelt. Egyetlen pillanatra. Az életével fizetett érte.

A Blikk úgy tudja, hogy nagybeteg édesanyjával és két testvérével élt Viki, az édesapja pedig egy ismerős elmondása szerint, szintén komoly betegségei miatt egy intézetben van. Nagyon kedves lány volt Viki, még suliba járt − árulta el a család egyik jó ismerőse.

Viktória édesanyja sokkot kapott, amikor megtudta, hogy lányát soha többé nem ölelheti magához, mert végzetes baleset érte – írja a lap.

A mozdonyvezető fékezett és dudált, amikor a lány a sínre lépett, de az mit sem hallott, mert fülhallgató volt a fülében – mesélte egy másik szemtanú az újságírónak.

Tibor, aki a tragédia pillanataiban éppen a megállóban volt, közelről nézte végig, ahogy Viktóriát elüti a beérkező vonat. A torkom szakadtából ordítottam neki, hogy vigyázzon, mert jön a vonat, de ő nem reagált, csak jókedvűen lépkedett telefonnal a kezében, egyenesen a halálba. Mintha csak ebben a percben történt volna, úgy hallom a fülemben a csattanást, amit néma csend követett – sírta el magát Tibor, a Blikk újságírója előtt.

Már több baleset is történt, a vonatok nagyon gyorsan jönnek, nem ritka hogy 100 kilométer/órás sebességgel. Sajnos, a sínpályának csak egy rövid része látható be, ezért érdemes kétszer is körülnézni – vélekedett egy középkorú nő.

Balesetveszélyes a fülhallgató

A fejhallgatók olyan funkcióval vannak ellátva, hogy megszűrik a használót körülvevő zajt, így gyakorlatilag teljesen megszűnik a külvilág érzékelése. A rengeteg, ebből adódó tragédia megelőzése érdekében több cég is dolgozik azon, hogy olyan eszközt fejlesszen ki, amely érzékel bizonyos frekvenciáról érkező, bajt jelző hanghatásokat, így a dudaszót, a fékcsikorgást, s ekkor lehalkítja a zenét.

Kiemelt kép: VácOnline


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!