A házaspár autóval hazafelé megy, a feleség a telefonjám egy képet mutat az autót vezető férjének, majd bumm, megtörténik a baj. Ezzel a jelenettel indul az agglomerációval szomszédos, Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság prevenciós videója, melyben  arra hívják fel a figyelmet, hogy milyen beláthatatlan következményei lehetnek egy pillanatnyi figyelmetlenségnek.

A rendőrség ma mutatta be saját készítésű baleset-megelőzési kisfilmjét, amely a mobiltelefon vezetés közbeni használatának veszélyeire hívja fel a figyelmet.

Az autóvezetés már önmagában is egy rendkívüli koncentrációt igénylő tevékenység, amely mellett komoly veszélyforrásként jelentkezik a közlekedés közbeni mobilhasználat. A telefonálók reakcióideje jelentősen hosszabb lehet, a figyelmük pedig vitathatatlanul megoszlik, sőt esetenként teljesen elvonódik.

A KRESZ rendelkezései alapján a kézben tartott mobiltelefon használata sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett, ennek ellenére gyakran tapasztalható szabálytalanság nemcsak a fiatalok körében, hanem valamennyi korosztálynál.

A rendőrség ezúton is kéri a gépkocsivezetőket, hogy tartsák be az előírásokat, ne sodorják veszélybe magukat és a közlekedés többi résztvevőjét! A videót alább lehet megnézni.

Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg vagy veszítsék életüket az utakon – írták közleményükben.

Kiemelt kép: rendőrség


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!