Amennyiben a hétvégén tejet vásároltál az Auchanban, nézd meg milyent vettél! Lehet, hogy vissza kellene vinned, mert vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szennyezett tejtermékek miatt. Egyes üzletláncok bizonyos UHT termékeit elképesztő, de szándékosan szennyezhette valaki!

Az Auchan korrekt módon kirakta a honlapjára a problémás tejeket, ezeket ugyanis visszahívják. Azaz ne igya meg senki meg ezeket, ha pénteken vagy szombaton került a kosárba, hanem vigyétek vissza az áruházba, blokk nélkül is visszaveszik ezeket. Bármelyik áruházba vissza lehet vinni őket. A problémás tejek listáját cikkünk alatt megtaláljátok.

A Nébih azt írta, az ügyfélszolgálatra bejelentés érkezett arról, hogy több üzletlánc csomagolt termékei esetében, feltehetően gazdasági kár okozása miatt, szennyezés történhetett. Az érintett üzletláncok, a Nébih és a nyomozóhatóság között folyamatos a kapcsolattartás a probléma kezelése érdekében.

A szennyezéssel esetlegesen érintett termékeket az élelmiszer-vállalkozások azonnal visszahívták a forgalomból. Az ügyben a nyomozóhatósági vizsgálat folyamatban van, a Nébih addig, amíg a szándékosság nem zárható ki, a problémát súlyosnak tekinti.

Felhívták a vásárlók figyelmét arra, hogy a tejtermékek esetében fokozottan figyeljenek a csomagolás sértetlenségére, és csak ennek ellenőrzése után vásárolják meg, illetve fogyasszák el az adott élelmiszert.

Auchan Budakalász:

MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%

MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

RISKA UHT TEJ 1,5% 180 ML

RISKA UHT TEJ 1L 3,5%

RISKA UHT TEJ 1L 0,1%

 

Auchan Dunakeszi:

MIZO UHT TEJ 1L 2,8%

MIZO BOCI UHT TEJ 2.8% 200ML TBA

MIZO UHT TEJ 3,5% 1L (EDGE)

MIZO UHT TEJ 1L 1,5%

TT UHT TEJ 2.8% 1L

TT UHT TEJ 1L 1,5%

 

Auchan Fót

MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%

MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

 

Auchan Szigetszentmiklós:

MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%

MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Csömör:

MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%

MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

Auchan Savoya Park:

MAGYAR UHT TEJ 1L 2,8%

MAGYAR UHT TEJ 1,5% 1L

 

BudaPestkörnyéke.hu és MTI információ. A kiemelt kép illusztráció, nem a fotomontázson látható tejek érintettek a szennyezésben!

 

 


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!