A közterület-felügyeletnek kellett intézkednie a főváros III. kerületében, mert az éjszaka kellős közepén nyírták a füvet egy kereszteződésben.

Arra ébredtek sokan szerda éjféltájt Óbudán, a Szentendrei úton, hogy egy motoros fűkasza berreg. Sokan csak dü­hösen legyintettek a dologra és megpróbáltak visszaaludni, ám Norbert nem érte be ennyivel. Odasétált a munkát végzőkhöz, és videóra vette ténykedésüket, amit aztán feltett a Facebookra. A videót ide kattintva tudja megtekinteni.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kiemelkedő látogatottsága felpörgeti az üzletet. A filmből ismert Üvegtigris büfének már segítettünk, a te vállalkozásodat is fellendítjük, hiszen minket olvasnak a vásárlóid! Klikk ide a részletekért!

Mint a felvételhez csatolt szövegben fogalmaz: „Három jó képességű, nem józan fiatalember esőben, éjszaka nyírta a füvet. Gondoltam, megnézem közelebbről is a tevékenységet. Mire leértem, addigra gyalogosan keresték a vágható gazt” – írta. A videón így már csak annyi látszik, hogy esőben, kezükben motoros fűkaszával, rajtuk láthatósági mellénnyel azt vizslatják háromnegyed 12 tájban, hogy hol van még levágandó fű. Norbert kihívta a kerületi közterület-felügyeletet – írja a Bors.hu.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata arról tájékoztatta a Borsot, hogy a kiérkező közterület-felügyelő–rendőr járőrpáros megállapította, hogy a kaszálást a BKK Közút megbízásából vé­gezte egy alvállalkozó a Szent­endrei út–Raktár utca kereszteződésében, a Fő-városi Önkormányzat kezelésében lévő közterületen. Az alvállalkozónak a munkavégzésre vonatkozó engedélye egy nappal előtte, november 20-án lejárt, ezért a munkásokat távozásra szólították fel.

motoros fűkaszának azért elég nagy hangterjedése van, nem szokás éjszaka dolgozni vele, pontosan azért, hogy ne zavarják a lakókat, de ennek van egy másik oka is – magyarázta egy, a területen jártas szakember a Bors érdeklődésére.

Munkavédelmi szempontból veszélyes, hiszen a dolgozók alig látnak valamit, pláne szakadó esőben.

Kiemelt kép: részlet a videóból


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!