Az állítólag Szentendrén történt nemi erőszakkal hírbe hozott két egykori vízilabdázó ügyében a nyomozók több tanút is kihallgattak a napokban.

Korábban portálunk is írt a két korábbi vízilabdázó, a 220-szoros válogatott Petőváry Zsolt, és az olimpiai bajnok Kósz Zoltán állítólagos nemi erőszak ügyéről, amely alig egy hónapja, szeptember 14-én robbant ki. A két sportember hosszú évek óta az általuk tizenhárom éve alapított szentendrei Kópé UVSE vízilabdaklubot irányítja.

Egy 13 éves lány jogi képviselője, dr. Gerencsér András azzal állt elő, hogy Kószék két éven keresztül felnőttfilmeket idéző módon rendszeres aktusra kényszerítették tanítványukat. A két sportember tagadja az ellenük felhozott vádakat, nagyon sokan kiálltak mellettük, erről mi is beszámoltunk.

A Borsonline.hu ma arról számolt be, hogy egy neve elhallgatását kérő, ám az ügyre tökéletes rálátással bíró személy azt mondta nekik, hogy a rendőrök az elmúlt napokban négy-öt személyt tanúként hallgattak ki. Petőváry és Kósz nem volt közöttük, olyanokról van szó, akiknek érdemi informá­ciójuk van a szexuális erőszak történetét közlő kislányról. A volt pólóslánynak amúgy ha­zugságvizsgálóval nem kell szembesülnie, mivel a törvény ezt az ő életkorában tiltja.

A lap úgy tudja, hogy az egyik, tanúként meghallgatott hölgy Petőváry Zsolt egykori felesége, aki jelenleg is a Kópé alkalmazottja. Tőle arról érdeklődtek, miként szerveződik a klub élete, sportolóik mikor, mennyit, hol edzenek, továbbá az edzőtáborozások szervezésére és rendjére is kíváncsiak voltak a rendőrök.

A másik tanú az a fiatal lány, aki az erőszakkal vádoló tinivel együtt vízilabdázott. Neki olyan kérdéseket tettek fel, hogy a „sértettel” mennyire volt közeli viszonyban, beszélt-e neki tréningek és mérkőzések során arról, hogy a két edző molesztálta, és ha azt valóban megtették, feltételezett módszereik megegyeztek-e a levélben vázoltakkal? Nem tudni, hogy pontosan miképpen vallott a csapattárs, azonban beszédes tény, hogy az ügyben továbbra sem történt gyanúsítás.


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!