Nyolc gyanúsított közül ötöt őrizetbe vettek a gödöllői rendőrök, velük szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés a gyanú, sok évet kaphatnak.

A cikkünk alján látható rendőrségi videón jól látszik, hogy a TEK-es kommandó csapat meglepetésként érkezett az otthon alsónadrágban fekvő dílerekhez. Keményen lecsaptak rájuk, kattant a bilincs.

Az alábbi képünk az akcióvideó egy megállított képkockája. A jobb alsó sarkában látható hintaló azt jelzi, hogy a díler otthonában kisgyerek is megfordul, talán ő az édesapja. Ezek a bűnözők tehát, akik az iskolák környékén is ólálkodnak, mások gyermekeit kábítószerrel mérgezik, otthon békés családapát játszanak.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a nyomozók azonosították a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyeket, elfogásuk érdekében összehangolt akciót szerveztek.

A razzia során több embert előállítottak bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, továbbá több helyszínen kábítószergyanús és feltehetően új pszichoaktív anyagokat foglaltak le.

A rendőrség a gyanúsítottaktól feltehetően a bűncselekménnyel összefüggésben szerzett nagyértékű járműveket, milliós nagyságrendben készpénzt, műszaki cikkeket, továbbá tizenkettő lovat foglalt le.

Kapcsolódó cikkek:

Az akciót követően a nyomozók nyolc főt hallgattak ki gyanúsítottként új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt, közülük ötöt bűnügyi őrizetbe vettek és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja.

Pest megyében – ahogy más megyében sem – a közelmúltban nem ez volt az első összehangolt akció, amelynek során kábítószerkereskedőkre, vagy új pszichoaktív anyaggal kereskedő személyekre csaptak le a rendőrök.

A felderítések alapvető bűnüldözési célja mellett a hatóságok kiemelt figyelmet fordítanak a bűncselekményekkel összefüggésben szerzett vagyontárgyak felkutatására és lefoglalására is – írja a Police.hu.

Kiemelt kép: A rendőrség helyszínen készült felvétele