Levelet írt Dunakeszi polgármestere a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt-nek, amelyben arról érdeklődik, hogy lesz-e és ha igen, milyen változás az M2-es forgalmi rendjében az iskola elkezdésekor.

Korábbi egyeztetéseink alapján a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től ígéretet kaptunk arra, hogy 2018. szeptembertől az érintett útszakaszon megnyitnak egy forgalmi sávot Budapest irányába – áll abban a levélben, amelyet Dióssi Csaba Dunakeszi polgármestere küldött el a héten a beruházást megrendelő állami vállalatnak. A Dunakeszi Post című helyi lap úgy tudja, még nem válaszoltak a polgármesternek.

A lap információi szerint áprilisban volt egy megbeszélés, ahol arról volt szó, hogy ősz kezdetéig lesz 2 sáv Budapest felé. Ez a helyi védelmi bizottság egyik jegyzőkönyvéből derül ki. Ebben az áll, hogy “az új forgalmi rendet, a lezárásokat 2018. őszéig tartják fent, addigra pedig megépül a felújított út bal pályája”. A dokumentumban az úthálózatért felelős Magyar Közút képviselőjével folytatott egyeztetésre hivatkoznak.

A dunakeszi portál beszélt Imre Zsolttal, a helyi védelmi bizottság elnökével, aki szintén azt mondta, hogy egyelőre ők sem kaptak tájékoztatást. Ezért még megbecsülni sem tudja, hogy mi lesz szeptember 3-ától, lesz-e a Budapest felé tartó két sávból valami, de dugókra ő is számít. A dunakeszi portál úgy tudja, hogy a rendőrség is készül és az első napokban a kritikus ponton megpróbálják irányítani a forgalmat, hiszen ha semmi sem változik, akkor komoly torlódások alakulhatnak ki a reggeli órákban.

Legutóbb itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon arról írtunk, hogy a dél-pesti agglomerációban is a hétfőtől várható, óriási  dugók miatt, rendőrségi forgalomirányítást vezethetnek be. Sűrűbben fog járni a Ráckevei-HÉV és talán a Volánbusz is módosít a menetrendeken.

Kiemelt kép: Dunakeszi főtere / Fotó: BudaPestkörnyéke.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!