A Piliscsabán élt Bélik Jánosné, született Piláth Katalin november 3-án, életének 112. évében hunyt el – tudatta a város alpolgármestere, Bácskai Beáta a Facebookon.

Korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy a helyiek által Kati néninek nevezett asszony 1907-ben született, még az Osztrák-Magyar Monarciában.

A budapesti agglomerációban több mint 100 évvel ezelőtt ismert kiadvány volt a Budapest Környéke című lap. Örülünk, hogy ennek a nagy múltú újságnak a modern verzióját, a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált már 300 ezren olvassák.

Annak idején termelőszövetkezetben és erdőgazdaságban is dolgozott, 70 évesen ment nyugdíjba. Három gyereke, hét unokája, tizennégy dédunokája és öt ükunokája született.

“Gyermekeinek, rokonainak, barátainak és mindenkinek, aki ismerte és szerette, osztozunk fájdalmában. Temetéséről a család kérésére később adunk tájékoztatást, hogy együtt kísérhessük utolsó útjára Kati nénit! Nyugodjék békében!” – írta az alpolgármester.