Levendulamező, jazz fesztivál, új fasor és egy új helyi sör. Pilisborosjenőn alaposan beindult a nyár, és még nincs vége!

Mozgalmas időszakon vannak túl a pilisborosjenőiek! Május elején önerőből honos kőris és hársfákból álló fasort ültettek, erről itt számolt be a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál. Júniusban a Kevélyhegyi Levendulástól volt illatos a környék, erről itt írtunk, majd jött a múlt hétvége és megrendezték a B52 JazzFeszt elnevezésű programot.

A zenés fesztivált a 2097 Csoport Egyesület szervezte helyi civilek bevonásával. Olyan közösségi esemény volt, amely minőségi dzsesszprodukciókat vitt el Pilisborosjenőre, emellett a helyi gasztronómia értékeit is felvonultatta.

A fesztiválon ott volt Tóth Viktor altszaxofonos, zeneszerző, a helyi Mörpava zenekar, Tóth Viktor, aki a Bird Food Market formációval lépett fel és a Várvölgyi Szabolcs Trio is hallható volt.

A fesztivál gasztronómiai kínálatában megtalálható volt a helyi kötődésű Hajnali Sörfőzők első söre. A borkedvelők pedig pilisborosjenői borászok legjobb borait kóstolhatják meg. A sakkozni vágyók kihívhatták egy partira Gara Anita nemzetközi sakknagymestert, aki ötasztalos szimultánban mérte össze tudását a JazzFest vendégeivel.

A fesztivál ingyenes volt, de a rendezvény költségeinek fedezéséhez a szervezők nem titkolták, hogy számítanak a közönség és a helyi közösség támogatására. Az egyesület honlapján a költségekkel kapcsolatban ez olvasható: „a 429.000 Ft bevétellel szemben állnak a rendezvény költségei, összesen 387.000 Ft. A költségek között szerepel a fellépők tiszteletdíja, a mobil wc-k bérleti díja, valamint a jogdíjak. A 2018-as B52 jazzfeszt egyenlege tehát 42.000 Ft. Ezt az összeget az Egyesület bankszámláján tartjuk, és szándékaink szerint a jövő évi fesztiválra fordítjuk.”

Pilisborosjenőn tehát nem csak akarnak, hanem tudnak is! A 2097 Csoport nevű egyesület sokat tesz azért, hogy jobb hely legyen a település, biztosak vagyunk abban, hogy Pilisborosjenőn még lesznek előremutató érdekességek!

Kiemelt kép forrása: 2097.hu