Az M0-s autóút déli szektorában, a nagytétényi és a dunaharaszti tereléseknél, az M5-ös felé jelentős a torlódás.

Az Útinform friss tájékoztatása szerint a menetidő-veszteség legalább 1 óra, így aki teheti, válasszon másik útvonalat.

Korábban megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy az M0-s déli szektorán a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában zajló fejlesztési munkák kapcsán az ideiglenes sárga burkolati jelek felújító festését végzik a szakemberek, mivel a téli időjárás és a nagy forgalom miatt megkoptak.

Sávzárásra kell számítani a Soroksári híd és a Hárosi híd környezetében, illetve az M6-os autópálya csomópontja és Hárosi híd között is.

A munkálatokat mozgó terelés mellett végzik 2019. február 5-én, kedden, február 6-án, szerdán és február 7-én, csütörtökön reggel 10 óra és 15 óra között, illetve hétvégén reggel 8 óra és 16 óra között. A munkálatok szervezésénél a szakemberek figyelembe vették a reggeli és délutáni csúcsidőket, illetve a pénteki csúcsforgalmat, így ezekben az időpontokban nem lesz munkavégzés.

Kapcsolódó cikk: Az M0-ás új nyomvonala mentén egekbe szökhetnek az ingatlanárak, itt a nyertesek listája!

A festési és száradási idő ütemenként 1-1,5 óra. Egy-egy ütem befejezése után a főpályáról időszakosan levonulnak a szakemberek, így az esetlegesen feltorlódott forgalmat elengedik. A munkavégzés a kedvező időjárás miatt lehetséges és a balesetek megelőzése szempontjából szükséges – írja tájékoztatójában a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kapcsolódó cikk: Teherautóval ütközött egy autó az M0-áson

Az M0-s autóút déli szektorában közlekedőktől türelmet kérik a munkálatok ideje alatt, a felújító festés az ő érdeküket szolgálja.

Kiemelt kép: illusztáció