Szerencsére nem történt baleset, azonban elgondolkodtató, hogy valóban ilyen manőverekre kell számítani a forgalomban?

A Bp-i Autósok Közössége rakta ki ezt a videót, amelyet egyik olvasójuk küldött. Az M3-as autópálya kivezető szakaszán vette fel az alábbi jelenetet egy autós. A háromsávos úton egy szempillantás alatt 4-en akartak elférni, amelyből kettő középen – állítólag mindkettő P-s, próbarendszámmal – száguldva előzött – írja a hvg.hu.

A kommentelők többsége elítéli azt, aki így közlekedik közúton, miközben megjelenik az a vonal, hogy a kamerás autónak is jobbra tartási kötelezettsége van, illetve a belső sávban haladónak is. A kérdés ugyanakkor az, hogy ezekre a helyzetekre bárkinek, aki adott esetben nem tartja be a jobbra tartási kötelezettséget, számítania kell-e, vagyis hogy plusz nyolcvan-százas tempóval, szabálytalanul előzik. Miközben adott esetben ő a megengedett maximális tempóval haladt.

Kapcsolódó cikkek:

Ne feledjük, az M3-as bevezető ezen szakasza már Budapest táblán belüli, lakott terület, így nincs jobbra tartási kötelezettség, hanem párhuzamos közlekedés van, a maga szabályaival. Ezen a szakaszon 80 km/h megengedett maximális sebesség.

Kiemelt kép: részlet a videóból