Lassanként hagyománnyá válik, hogy az ünnepek közötti iskolai szüntet idején az egyébként téli álmot alvó vasutakon is csattognak néhány napon át a kerekek, sőt: gyertyafény, gőzösfütty és tűzijáték is várja az utazókat.

A Börzsönyben a télen csak hétvégenként közlekedő Királyréti Erdei vasút szerelvényei ünnepi díszkivilágításban járják a pályát az ünnepek között hétköznapokon is.

Az érintett tíz napban a menetrend négy alkalommal is változni fog, a részletes indulási adatok a vasút oldalán találhatók – írja a turistamagazin.hu.

A Budapesti Gyermekvasúton az ünnepek alatt a vonatok óránként közlekednek, csak az üzemidő módosul.

Érdekes cikkek:

 

December 24-én, hétfőn az utolsó járatok jóval hamarabb indulnak a végállomásokról, december 25. és 31. között mindennap a téli hétvégi menetrend érvényes.

December 29-én és 30-án gőzvontatású nosztalgiavonatok is járnak, ezen a két napon az egyik feldíszített adventi kocsi is ebben a szerelvényben teljesít majd szolgálatot.

Január 1-jén, kedden az első vonatok a szokásosnál egy órával később, Hűvösvölgyből 10.10-kor, Széchenyihegyről 11.03-kor indulnak.

A téli szünet utolsó napján, január 2-án, szerdán is a téli hétvégi menetrend érvényes. A Gyermekvasút hűvösvölgyi múzeuma is várja a látogatókat a téli szünetben: december 22-én és 23-án, illetve december 27. és január 2. között mindennap nyitva tart.

Kiemelt kép: turistamagazin.hu


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!